Travel

Dit herken je wanneer je vroeger altijd op kampeervakantie ging met je ouders

Oh, the good old days waarin we nog met onze ouders op vakantie gingen. We keken altijd ontzettend uit naar de vakantie en het kon voor ons niet lang genoeg duren. Ging jij vroeger ook altijd op kampeervakantie met je ouders? Dan herken jij dit allemaal!

1. Het inpakken

Op de dag voordat jullie op vakantie gingen, was het één grote chaos in huis. Overal lagen spullen en je ouders hadden al tien keer opnieuw de auto ingepakt. En wat báálde je wanneer je niet tien verschillende boeken, vijf van je favoriete knuffels, acht verschillende spelletjes, ál je kleurtjes en je collectie met speelgoed mocht meenemen. 

via GIPHY

De autorit

Vaak moest je vroeg opstaan want het is lang rijden naar Frankrijk, Italië of Spanje. Gelukkig kon je in de auto rustig verder slapen. Tenminste, als jouw irritante broer(tje) of zus(je) je met rust liet. Gelukkig waren er genoeg manieren om de tijd te doden. Leuke spelletjes spelen (autobingo!), lezen, tekenen en als je mazzel had kon je een film kijken. Toch was het niet all fun and games. Je ouders hadden sowieso een keer ruzie over de route en geheid dat je precies moest plassen wanneer jullie net een stop hadden gehouden. "Zijn we er al?"

De camping

Na een lange autorit waren jullie dan ein-de-lijk daar. Snel even inchecken en toen was het aan je ouders de taak om de tent op te zetten/caravan te parkeren. In de tussentijd ontdekte jij alvast de camping. En natuurlijk nam je meteen een duik in het zwembad. Yay!

via GIPHY

Vrienden maken

De friendships die je had op vakantie waren super intens. Je doet namelijk voor een korte tijd álles samen. Als één van de twee eerder naar huis ging, was dat natuurlijk dramatisch. Je nam voor om vrienden te blijven en elkaar te schrijven of e-mailen. Vaak verwaterde dit contact snel. Best jammer!

Kinderdisco

Het hoogtepunt van de kampeervakantie: de kinderdisco. Wanneer de camping waar je verbleef écht cool was, was er een animatieteam aanwezig. Je deed mee met alle activiteiten en kon niet wachten om met je vakantieliefde te dansen tijdens de kinderdisco. 

via GIPHY

De campingwinkel

Iedere ochtend kreeg jij samen met je broer(tje) of zus(je) de taak om verse broodjes te halen bij de bakker op de camping. In jouw beste Frans bestelde je een stokboord. Dit verliep natuurlijk nooit soepel, maar wat was je trots toen je bij ouders terugkwam mét de juiste bestelling. 

Terug naar huis

Het aller-stomste moment van de hele vakantie. Je moest afscheid nemen van al je nieuwe vrienden en het heerlijke zwembad. Back to reality.

Wil je volgend jaar op een speciale kampeervakantie? In België kun je kamperen met alpaca's. Ja, je leest het goed. Kamperen met alpaca's! Dat wil je toch?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved