Een gezichtsmasker van rode wijn: dát is pas goed voor je huid

News door Rochell

Rode wijn drinken, dat doen veel mensen wel. Maar rode wijn gebruiken als gezichtsmasker? Daar heb je waarschijnlijk nog niet over nagedacht. Jammer, want rode wijn kan een heel goed middeltje zijn om huidveroudering tegen te gaan. En daar worden wij nieuwsgierig van. Trek die wijnfles vol rode wijn maar uit de kast, want die kan heel goed van pas komen.

Rode wijn is goed voor je huid

Dat had je waarschijnlijk niet gedacht hè, dat rode wijn niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed is voor jouw huidje. Het blijkt zo te zijn dat rode wijn verouderingseffecten tegengaat. Dit komt door het bestandsdeel polyfenolen. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je een plens met rode wijn in je gezicht mikt, maar rode wijn is een onmisbaar bestanddeel in de 'red wine facial'. 

Een rode wijn gezichtsmasker maken

Je moet de wijn dus niet zo 1, 2, 3 op je gezicht gooien. Maar wat moet je dan wel doen? Nou, je moet er een maskertje van maken. En dat kan als volgt. Het enige wat je nodig hebt is magere of Griekse yoghurt en rode wijn. Neem van beide ingrediënten twee eetlepels, mix deze en breng het mengsel aan op je huid. Laat het maskertje 10 minuten intrekken en verwijder 'm daarna met water. En klaar!