Dit nacho's met gehakt recept is super easy én lekker

Food door Rochell

Heb jij ook zoveel zin om vanavond een heerlijke ovenschaal vol met nacho's te eten? We get that. Nacho's zijn bij veel mensen groot favoriet. Maar hoe maak je eigenlijk de lekkerste combinatie? Nou, zo. Dit nacho's met gehakt recept is super easy en ook nog een super lekker. Eetsmakelijk!

Nacho's met gehakt recept voor 2 á 3 personen

Nacho's met gehakt recept - benodigdheden:

★ pan (om gehakt in te bakken)
★ ovenschaal
★ oven (voorverwarmd op 200 graden)
★ olijfolie
★ peper en zout

Nacho's met gehakt recept - ingrediënten:

Voor de nacho's
★ gehakt (300 gram)
★ 1 klein blikje crispy mais (100 gram)
★ burrito kruidenmix (helft van de inhoud)
★ 1 zakje geraspte cheddar kaas (150 gram)
★ 3 tomaten
★ 2 paprika's
★ tortilla chips naturel (200 gram)

Extra: voor de dip
★ 2 eetrijpe avocado's
★ kruidenmix quacamole dip

Nacho's met gehakt recept - hoe maak je het?

Stap 1
Snijd allereerst de 3 tomaten in kleine blokjes, en doe dit ook met de 2 paprika's. Als je al het snijwerk van tevoren doet, dan kun je veel makkelijker verder gaan met het recept.

Stap 2
Doe olijfolie in de pan en laat deze heet worden op middelhoge temperatuur. Je hebt maar een kleine scheut nodig, want gehakt kan ook gebakken worden in de sappen die vrijkomen. 

Stap 3
Kruid het gehakt door wat peper en zout toe te voegen, en doe het gehakt in de pan wanneer de olie heet is. Bak het gehakt goed rul, zodat het er op alle plekken bruin uitziet. Zet de oven alvast aan op 200 graden, zodat deze goed kan voorverwarmen.

Stap 4
Pak de burrito kruidenmix en bereid deze zoals het op de verpakking staat. Je hebt vaak maar de helft van de inhoud van het zakje nodig, maar het ligt er maar net aan hoeveel kruiden jij aan je nacho-gerecht toe wilt voegen. Voeg de mix toe aan de pan met gehakt en laat het even in het gehakt trekken.

Stap 5
Voeg de in blokjes gesneden tomaten en paprika's, en het blikje met mais toe aan de pan. Zorg ervoor dat je eerst wel het sap uit het blikje mais laat haalt, want dit moet niet in het recept. Laat het geheel nu op middelhoge temperatuur op het vuur staan.

Stap 6
Pak de ovenschaal en vet deze licht in met de olijfolie. Vervolgens kun je de eerste laag met tortilla chips in de schaal leggen.

Stap 7
Nu is het tijd om te 'bouwen'. Doe dit als volgt: eerst een laag chips, dan een laag chedderkaas, en dan een laag met gehakt en groenten uit de pan. Herhaal dit tot je niets meer over hebt. Het is wel belangrijk om te eindigen met een laag tortillachips met chedderkaas erop, zodat dit lekker kan smelten in de oven.

Stap 8
Zet de schotel in de oven, en laat de schotel rond de 8/10 minuten in de oven staan. Kijk tussendoor even of de nacho-schotel al klaar is, want het verschilt per oven hoelang het geheel in de oven moet staan. Als de kaas goed gesmolten is kun je de ovenschaal uit de oven halen.

Nacho's met gehakt recept - voor de guacamole dip
Dit nacho's met gehakt recept is eigenlijk niet compleet zonder een lekkere dip. Het is slim om de guacamole-dip klaar te maken wanneer de nacho's in de oven staan. Pak de twee avocado's en doe de inhoud van de avocado's in een schaaltje. Prak de avocado's tot er geen dikke stukken meer over zijn, en voeg vervolgens de quacamole kruiden toe. En klaar is kees: jouw nacho's zullen nog lekkerder smaken als je ze samen met deze dip eet.

En dan zijn we alweer bij de laatste stap: geniet van dit heerlijke nacho's met gehakt recept, eetsmakelijk!