Food

Alle kaasliefhebbers verzamelen: de raclettebowl wil je proeven

Lekker eten, daar zijn we allemaal gek op en zeker als het binnen een handomdraai op tafel staat. Een maaltijd die je je bezoek serveert waarbij ze nooit zullen geloven dat het eigenlijk heel erg easy om te maken is. Dit najaar warmen we ons lekker op met een raclettebowl. Benieuwd wat dat is? Lees er meer over!

Zo maak je een raclettebowl

Speciaal voor het najaar hebben wij iets nieuws voor jullie op de kaart, namelijk de raclettebowl. Dit gerecht is voornamelijk in de stad van de liefde een hit, maar beloofd ook in Nederland door te breken. Je kunt er zelf ook gemakkelijk een thuis maken. De meest gebruikte ingrediënten zijn aardappelen, (parma)ham of spek, augurken, brood en gekonfijte uien, maar je kunt natuurlijk altijd je eigen draai aan het gerecht geven.

Aan de slag
Kook je aardappelen en snijd ze in stukjes. Leg deze op de bodem. Fruit de uien in boter of olijfolie en doe ze in de kom. Voeg vervolgens spekblokjes, augurken en andere toppings toe. Het is ten slotte jouw feestje! Smelt de kaas en giet dit over de kom. Voilà, klaar om opgegeten te worden.

Bekijk hier het filmpje om het water uit je mond te laten lopen!

View post on Instagram
 

Toch meer zin in een smoothie bowl? Wij hebben de zes lekkerste voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hier.

Bron: Flair.beBeeld: iStock

Must reads 👀