Beauty

Zo vaak moet jij je make-up kwasten schoonmaken (en zó doe je het goed)

Als jij niet vies bent van een laagje make-up, dan heb je vast een hele lading met make-up kwasten in de kast liggen. Die zijn onmisbaar als je een goede look wilt creëren, toch? Als jij dagelijks make-up kwasten gebruikt, moet je je make-up kwasten schoonmaken. Een kwestie van aanwennen, en dan zit je make-up kwasten schoonmaken binnen no-time in je dagelijkse routine. Zó moet jij je make-up kwasten schoonmaken.

Make-up kwasten schoonmaken? Dit is hoe vaak je dat moet doen
Als jij je make-up kwasten dagelijks gebruikt om make-up mee aan te brengen, dan kun je je wel voorstellen dat er heel wat viezigheid in de kwasten komt te zitten. Er blijven namelijk heel wat resten achter op de make-up kwasten, wanneer jij bijvoorbeeld je foundation aanbrengt. 

Je make-up kwasten schoonmaken is dus belangrijk, en vaak ook. Make-up kwasten schoonmaken zou jij namelijk na ieder gebruik vluchtig moeten doen. En als je je kwasten dagelijks gebruikt, dan zou je eigenlijk iedere week even een moment in moeten plannen voor make-up kwasten schoonmaken.

Zo kun jij makkelijk je make-up kwasten schoonmaken

Make-up kwasten schoonmaken met brush cleanser
Tegenwoordig zijn er heel wat handige 'brush cleansers' te koop. Een brush cleanser is een zeep die speciaal gemaakt is voor het reinigen van je make-up kwasten. Niet alle cleansers werken hetzelfde, dus het is belangrijk om de instructies goed door te lezen. En je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, want cleansers zijn te koop bij verschillende merken, voor verschillende prijzen.

Make-up kwasten schoonmaken met zeep en water
De makkelijkste manier voor make-up kwasten schoonmaken is gewoon, met zeep en water. Kies het liefst voor een antibacteriële zeep. Maak de kwast nat, voeg zeep toe, en was de bacteriën uit de kwast door strijkende bewegingen te maken. Herhaal dit tot de kwast schoon is en geen restjes meer loslaat.

Make-up kwasten schoonmaken met olijfolie en afwasmiddel
Een huis-, tuin- en keukenmiddel voor make-up kwasten schoonmaken is een mengsel van olijfolie en afwasmiddel. Meng de twee ingrediënten door elkaar, en reinig de kwasten net zoals in het punt hierboven beschreven staat: maakt strijkende bwegingen, en herhaal dit tot de kwast schoon is.

Make-up kwasten schoonmaken: tips
Je make-up kwasten schoonmaken is al een stap in de goede richting, maar je wil natuurlijk niet dat je make-up kwasten beschadigd raken. Om ervoor te zorgen dat jouw kwasten niet beschadigen, en jij je kwasten optimaal kunt reinigen geven wij een aantal tips.

► Je moet niet boenen om je kwasten schoon te maken, maar strijkende bewegingen maken. Op die manier maak je de haartjes niet kapot, en gaat jouw kwast zo lang mogelijk mee.

► Laat de kwasten na het schoonmaken drogen op een doekje of een stukje keukenrol. Probeer de kwasten niet droog te vegen of te föhnen, want dat zal de haartjes beschadigen.

► Bewaar je make-up kwasten op een droge plek. Op die manier komen er zo min mogelijk bacteriën in de haartjes, en blijven jouw kwasten dus zo schoon mogelijk.

makeupkwasten schoonmaken
Beeld: iStock

Shop hier onze favoriete make-up kwasten

 
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved