Lifestyle

Middagdip alarm! Zo kom je écht van die inkakker af

Voel jij je tussen de middag ook vaak ineens supermoe worden? S.O.S. Middagdip! Hoe zorg je ervoor dat je de hele dag fresh en geconcentreerd kunt blijven werken, zonder een inkakker? Wij geven je graag wat tips.

Tips tegen een middagdipje 

1. Voeding 

Ze zeggen niet voor niks dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Start dus iedere dag met een ontbijtje met koolhydraten en proteïnen. Waarom dan? Nou, hiervan krijg je energie én dat is nou net wat je nodig hebt, om de dag door te komen. Als het tijd is om te luchen kies dan iets lichts. Eten kan er namelijk voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel gaat schommelen. Daarvan krijg je inkakkers. Zin in een snack? Dat kan dus zeker, maar snack iets gezonds. Beter om de snelle koolhydraten te skippen. Waarom niet? Nou, hiervan krijg je ook dat inkak-gevoel. Lekker laten liggen dus ;). 

2. Water drinken 

Drink je wel genoeg water op een dag? Te weinig drinken kan er namelijk voor zorgen, dat je moe wordt én dus gaat inzakken. Wow! Wist je dat je ook meer stress voelt als je niet genoeg gedronken hebt? Dit is niet het enige, want, hoofdpijn en een slecht humeur kun je er ook van krijgen. Veel drinken dus en dan het liefst water drinken. Want, van frisdrank en fruitsapjes gaat je bloedsuikerspiegel schommelen. En daar word je dus ook, je raad het al, heel moe van. 

3. Wandelen 

Voel je dat je aan het inzakken bent? Ga dan naar buiten. Why? Nou, een wandeling zorgt ervoor dat je energie, productiviteit en creativiteit terugkomt. Daarnaast is een beetje lichaamsbeweging natuurlijk nooit verkeerd. 

4. Genoeg slaap 

Oké deze klinkt een beetje obvious, maar het is toch echt zo. Het is namelijk super belangrijk dat je genoeg slaapt. Een middagdip voelt extra heftig als je een slechte nacht hebt gehad. Probeer dus echt al je nachtrust te pakken. Ga desnoods een uurtje eerder naar bed, wedden dat je die middagdip minder voelt!

5. Plantjes 

De geur van rozemarijn en muntplanten werken allebei energie verhogend. Ja echt waar! Zet dus een leuk plantje op je bureau neer. Voor wat extra effect moet je af en toe goed over de blaadjes heen wrijven. Want, dan komt de geur nog meer vrij! Zeg maar bye tegen een cappuccino en hello cutie plantjes. 

Slapeloze nachten, uren draaien in bed en maar niet in slaap komen. Veel mensen hebben er last van. Sommigen liggen binnen één seconde te slapen, maar er zijn helaas ook mensen die minder makkelijk de nacht doorkomen. Vanaf nu is dat verleden tijd en ga je slapen als een roos, met deze handige tips. 

Bron: Timemanagement | Beeld: IStock