Food

Yummy! Zo maak je zelf hot chocolate bombs

Op Instagram zien wij super veel hot chocolate bombs voorbijkomen. Yum. Deze warme choco ziet er té lekker uit. Gelukkig zijn de chocolate bombs helemaal niet zo moeilijk zelf te maken. Wij leggen je graag uit hoe je dit moet doen. Chocolate bombs coming in 3... 2... 1... Lees je mee? 

Recept voor hot chocolate bombs

Ingrediënten voor delicious chocolate bombs: 

- 100 gram pure chocolade
- Ronde vormpjes
-Toppings: mini marshmallows, chocoladedruppels, schuddebuikjes of hagelslag
- melkchocolade en/of cacaopoeder
- antikleefspray 

recept hot chocolate bombs

Hoe maak je chocolate bombs:

Je begint met het smelten van de pure chocolade. Dit doe je au bain-marie. Wat dat is? Nou, je zet een steelpannetje water op het vuur. Hier zet je een hittenbestendig bakje of schaaltje bovenop. Dan leg je de chocolade hierin en wachten maar! Als je pure chocolade niet helemaal jouw ding is dan is het nu ook meteen tijd om de melkchocolade en cacaopoeder erdoorheen te smelten. Deze combi zal ervoor zorgen dat de bombs wat zoeter worden. Yummy!

Nu is het tijd om de vormpjes in te spuiten met antikleefspray. Want, we willen natuurlijk niet hebben dat de bombs er straks niet uitkomen. Zijn alle vormpjes goed ingespoten? Dan mag je met een lepel het chocolade mengsel in de vormpjes gieten. Kleine side note: ze hoeven niet helemaal tot aan het randje gevuld te worden. Ben je ready? Zet de gevulde vormpjes dan nu in de koelkast. Net zolang tot dat de chocolade weer hard geworden is. One hour later... Als de bombs lekker hard zijn, mag je ze uit de vormpjes drukken. Nu gaan we iets leuks doen, namelijk de randjes smelten. Dit moet je super voorzichtig doen! Je legt de chocoladestukjes neer op een verhitte bakplaat. Niet té lang hoor, maar net lang genoeg dat ze een beetje gaan plakken. Op de ene helft plak je dan de toppings en de andere helft druk je er tegenaan. Tada! Je hebt een chocolate bombs gemaakt. Heerlijk toch? Enjoy je zelfgemaakte hot chocolate. 

 

Bron: Ze.nl | Beeld: IStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved