Lifestyle

World Mental Health Day 2020: 'ik moet jullie iets vertellen'

Jullie bezoeken Girlscene.nl om alles te weten te komen op het gebied van beauty, fashion, lifestyle en de laatste gossip in celeb ville. Toch gebruiken we ons platform ook graag om aandacht te vragen voor de mindere leuke dingen in het leven, bijvoorbeeld je mentale gezondheid. Het is vandaag World Mental Health Day en daarom vond Girlscene's Elsemieke het tijd voor een persoonlijke boodschap.

World Mental Health Day 2020

Even voorstellen
"Lieve lezeressen van Girlscene. Wat ben ik blij met jullie! Hoewel ik het gevoel heb dat ik jullie al een beetje ken door de fijne reacties onder onze social media kanalen, de mails die ik regelmatig ontvang of de berichten op Girlscene's forum, kennen jullie mij eigenlijk nog helemaal niet. Ik ben Elsemieke, hoofdredacteur van Girlscene.nl. Hoewel ik het fijn vind om jullie te voorzien van alle ins & outs op het gebied van lifestyle, fashion, beauty en natuurlijk nieuws over bekende mensen, vind ik het óók belangrijk om aandacht te besteden aan wat er allemaal in je hoofd gebeurt. En hoe kan je daar nu beter mee beginnen dan zelf met de billen bloot te gaan, right? Omdat het vandaag World Mental Health Day is deel ik graag met jullie mijn persoonlijke verhaal."

Angst voor de wereld
"Ik ben bang. Ik ben mijn hele leven al bang. Bang voor wat er komen gaat, voor wat is geweest. Bang om niet goed genoeg te zijn. Ben ik wel klaar voor de wereld? En vooral: is de wereld wel klaar voor mij! Wat ik in ieder geval wél weet is dat het vandaag World Mental Health Day is en dat ik klaar ben om met jullie te delen dat ook ik, net als miljoenen mensen op de wereld, stuggle met mijn mentale gezondheid. En daar schaam ik me niet voor. Niet meer althans. Ik ben nu 27 jaar en ik heb al heel wat therapie gevolgd in mijn leven.

Een hele opluchting
Twee jaar geleden voelde het alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen: ik kreeg te horen dat ik een angststoornis heb. Misschien schrik je nu als je dit leest, misschien ook niet. Ik hoop het laatste. Want psychische aandoeningen zoals de mijne, zouden bespreekbaar moeten zijn. Daarom deel ik dit vandaag met jullie. Ik weet als geen ander hoe eenzaam het voelt om opgesloten te zitten in je hoofd met je eigen negatieve gedachten. Om niet van jezelf te houden. Alles begint met realiseren dat je niet alleen bent. Mij heeft dat bijna mijn hele leven gekost om dit te zien en ik werk daar nog steeds elke dag aan. Wees vandaag extra lief voor jezelf en weet dat de eerste stap naar herstel je realiseren dat hulp vragen oké is. Als ik met mijn verhaal ook maar één persoon heb geholpen die hierdoor open durft te vertellen over zijn of haar mental issues, dan ben ik tevreden. Laten we samen de wereld een stukje beter maken."

Herken jij je in mijn verhaal en wil je daar (anoniem) iets over delen op Girlscene.nl? Stuur mij dan een berichtje op mijn Instagram-pagina of mail me op elsemieke@girlscene.nl. Samen staan we niet alleen ❤︎

Liefs,
Elsemieke

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved