Lifestyle

Zo maak jij jouw kamer winterproof met een klein budget

Je kamer is dé plek waar jij je elke dag terugtrekt om op te laden. Ook is het de plek waar je je huiswerk doet en relaxt met je besties. Kortom: je roomie verdient wat extra liefde! Daarom hebben wij vandaag 5 tips voor je waarmee je jouw kamer winterproof maakt. 

Winter is coming! Daar moeten we natuurlijk wel goed op voorbereid zijn. En dan hebben we het niet alleen over je garderobe, maar het is ook wel zo gezellig om je kamer winterproof te maken. Zo zit je er cozy bij tijdens de koude dagen. Heb je geen idee hoe? Geen probleem, want met deze tips maak jij jouw kamer winterproof met een klein budget.
kamer winterproof budget

Zo maak jij jouw kamer winterproof (met een klein budget)

1. Zorg voor geurkaarsen
Een van de belangrijkste dingen voor het najaar is wel dat je kamer lekker ruikt. Je zorgt daarvoor door geurkaarsen aan te steken of lekkere geurstokjes op je kamer te zetten. Er zijn genoeg winterse geuren zodat er ongetwijfeld een lekker geurtje tussen zit die bij jou past. Vaak kun je voor een paar euro al een lekkere kaars halen die urenlang jouw favoriete geur door je room verspreidt. Zo wordt je kamer helemaal winterproof en dat met een klein budget. 

2. Light it up baby
Alleen geurkaarsen op je kamer is natuurlijk niet genoeg, als je ook regelmatig aan je bureau huiswerk aan het maken bent. Buiten tikt de regen heel cosy tegen je raam terwijl het tegenwoordig elke dag een beetje sneller donker wordt. Je wil dan wel kunnen zien wat je doet, right? Een goede bureaulamp is dan echt een musthave. Je shopt er bijvoorbeeld een bij Directlampen.nl. Het wordt niet alleen najaar, maar we zijn allemaal sowieso veel thuis door alles wat er in de wereld gaande is. Grote kans dus dat je sowieso veel op je kamer zit. Een hanglamp is dan ook echt een fijne sfeermaker in je kamer. 

3. Zorg voor een vloerkleed
We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben in de winter áltijd ijskoude voeten. Ugh! Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door een leuk kleed naast je bed te leggen. Nu heb je 's ochtends vroeg geen koude voeten meer en het ziet er ook nog eens cozy uit. En nee, die kleden in je winterproof kamer hoeven écht niet altijd duur te zijn. Als je de sale in de gaten houdt kan je voor een prikkie een super zacht exemplaar onder je voeten scoren.

kamer winterproof

4. Scoor planten
Plantjes op je kamer maken je kamer winterproof! Je hebt allerlei verschillende soorten planten en de één heeft meer aandacht nodig dan de ander. Kies wel een exemplaar dat niet veel zonlicht nodig heeft. Planten hoeven echt niet duur te zijn. In tuincentra scoor je er één voor minder dan een tientje en zo geeft 'ie jou de hele winter extra sfeer. Je kunt natuurlijk ook naar buiten gaan om te kijken of je mooie bloemen kunt plukken. 

5. Be comfy met een plaid
In de winter wil je niks liever dan onder een dikke deken kruipen, right? Ga daarom op zoek naar een hele mooie gebreide deken of een zachte plaid. Zo is je kamer niet alleen winterproof, maar ook nog eens perfect voor alle Netflix-sessies. Daarbij is zo'n kleed niet alleen super lekker warm, maar maakt het je kamer winterproof doordat het super leuk staat op je bed. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved