Lifestyle

Ook altijd je handen onder de inkt? Deze 12 dingen herken je als je linkshandig bent

Where are our lefties at? Als je linkshandig bent, dan weet je dat je in de minderheid bent. De meeste mensen zijn namelijk rechtshandig. Omdat de wereld een beetje gemaakt is voor rechtshandige zijn er dus best veel annoying dingen die je als lefty dagelijks meemaakt. Hieronder hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Dingen die je herkent als je linkshandig bent 

1. Knippen is onwijs moeilijk 

Voor knippen had je vroeger sowieso een speciale linkshandige schaar right? Nu je ouder bent, heb je jezelf de skill aangeleerd om met een rechtshandige schaar te knippen. Wow! Dat knipt echt niet chill, dus als het écht moet, dan kun je ook knippen met je righty

2. Pasta opscheppen, hoe dan?

Spaghetti opscheppen is het irritantste ooit. Een volle schep spaghetti op je bord krijgen is oprecht onmogelijk met links. Daardoor ben jij altijd in de weer met kleine schepjes en zijn je tafelgasten al klaar met eten voor jij überhaupt begonnen bent. 

3. Vieze handen en vies papier

Hoe hard je ook je best doet om netjes te schrijven, het lukt niet. Als je een pen in je handen hebt die niet snel droogt, dan zit je hand aan het eind van een zin onder de inkt. Laat staan na een hele toets... Vlekken everywhere. Frustratie! Hopelijk is die toets nog goed te lezen. 

4. Wc papier hangt always rechts 

Is het jou ook opgevallen dat het wc-papier overal rechts hangt? Of je hebt jezelf aangeleerd om papier met je rechterhand te pakken. Of je bukt dus always automatisch voorover om met je linkerhand naar het papier te graaien. 

5. Ringmappen zijn een struggle

Ringmappen zijn letterlijk gemaakt in de hel. Als je ooit hebt geprobeerd om in een map te schrijven dan voel je de pijn. Aan de rechterkant schrijven gaat namelijk niet. Ditzelfde geld trouwens voor dikke schriften, ook een rot uitvinding. 

6. Autorijden is geen pretje

Autorijden is all fun, maar die schakelpook zit rechts. Wie heeft dat bedacht?! Precies bij je niet dominante hand. Annoying

7. Cola drinken in de bioscoop lekker, maar waar laat je je fles?

Een bioscoopavond is nooit compleet zonder snacks en een heerlijke koude cola. Als die cola te koud is om vast te houden, dan wil je die graag neerzetten. Dit kan alleen rechts naast je. Alle bekerhouders zitten al-tijd rechts. Hadden we al gezegd hoe frustrerend dit is?! 

8. Rechts schrijven is onmogelijk 

Op een blaadje of schoolbord recht schrijven? No way. Dat lukt je gewoon echt niet. Rechtshandigen kunnen namelijk zien hoe hoog de woorden geschreven staan, jij ziet dit niet. Je hand zit ervoor en dit zorgt voor mega scheve zinnen. 

9. Blikopeners werken niet 

Een blik open maken met je linkerhand dat kan gewoon niet. Het bestaat niet. 

10. Rechtshandigen die in shock zijn als jij met links schrijft 

Om de zoveel tijd is een rechtshandige helemaal in shock omdat jij kan schrijven met links. Wow! You are special. 

 

11. Computerspelletjes spelen deed je met rechts 

Als je vroeger veel computerspelletjes speelde, dan bestuurde je de muis vast met rechts. Je favo Sims wat te eten geven? Een druk met je rechterhand op de muisknop and you did it. Spelletjes spelen deed jij met rechts, omdat het snoertje van de muis te kort was voor aan de linkerkant. Sad.  

12. Drumlesje doen? 

Als je meerdere instrumenten uitgeprobeerd hebt, dan weet je dat instrumenten gemaakt zijn voor mensen die rechtshandig zijn. Obviously kan jij ook instrumenten leren bespelen, maar dan moet eerst bijvoorbeeld wel het hele drumstel omgebouwd worden. 

 

Of het nu gaat om linker of rechterhanden, zonder ringen is een outfit niet compleet toch? Als jij ook fan bent van een 'ringparty', dan hebben wij hier een aantal beauties voor je samengesteld. Let's get inspired. 

 

Shop hier de fijnste ringen voor aan je (linker)hand

 

Beeld: Unsplash, Giphy 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved