Beauty

Haartok: castorolie is hét wondermiddel voor je huid en haar

castorolie-haar-huid

Je kent het wel. Meiden met schitterende lange lokken en een glazed donut huidje zoals Hailey Bieber. We willen het allemaal! Soms lijkt het ideaalbeeld te ver weg, maar vandaag brengen we het een stukje dichterbij. Met dit wondermiddel is alles mogelijk en hoef jij nooit meer jaloers te zijn op de girl next door.

Wat is castorolie?

Castorolie, een magisch goedje afkomstig van de zogenaamde wonderboom. Je komt het spul regelmatig voorbij komen op TikTok, of beter gezegd ‘haartok’. Het schijnt hét middeltje zijn voor de meest prachtige coupe en een stralende huid. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in dit populaire olietje? Castorolie komt van de zaadjes van de Ricinus communis boom. Deze zaden zijn rijk aan omega-9 vetzuren en ricinolzuur. Deze natuurlijke schat staat bekend om zijn voedende en hydraterende functie. Het is bijvoorbeeld ideaal voor het simuleren van haargroei, het sterker maken van je lokken en je krijgt er ook nog eens een zijdezachte huid van. Als je castorolie aan je wekelijkse skincare-routine toevoegt, ben je verzekerd van een babylike huid en een glanzende bos met haar.

Castorolie in je haarroutine

Volgens de experts op haartok, kan castorolie dus een hoop doen voor je haar. Het pakt droog en pluizig haar aan als geen ander. Na een aantal keren castorolie inmasseren op je hoofdhuid, kan je al gedag zeggen tegen je beschadigde coupe en gespleten punten. Om de olie op de juiste manier te gebruiken, hebben we het advies van TikTokker Kiran opgevolgd. Zij gebruikt niet alleen castorolie, maar voegt daar ook nog kokosnootolie en rosemary oil aan toe. Vervolgens doet zij haar haren in een knotje en laat ze het een paar uur intrekken.

Als je liever je haar los draagt, kan je het wondermiddel ook tijdens het slapen laten intrekken. Zo hoef je er niet naar om te kijken en dit schijnt ook nog eens goed te zijn om de doorbloeding in je hoofdhuid te stimuleren. Was de volgende ochtend de vettige substantie uit je haar. En doe dit grondig, want je wil niet dat er een vette laag overblijft.

View post on TikTok

Haar groeit sneller

Nu je doodgestijlde haar is aangepakt, kan je deze nieuwe essential op nog meer manieren gebruiken. Door de stevige voeding, wakkert castorolie ook nog eens haargroei aan. Of je nu last hebt van dun haar, haaruitval of gewoonweg langere wimpers wil. Het is overal goed voor. Masseer een klein beetje olie in je wenkbrauwen voor een vollere look. En dompel een wimperborsteltje onder met het goedje voor langere en dikkere wimpers. Wel oppassen dat het niet in je ogen komt.

View post on TikTok

Ook goed voor je huid

Nu we weten wat castorolie allemaal kan betekenen voor je haar, gaan we over naar de werking op de huid. Waar de olie de droge punten aanpakt, werkt dit net zo goed op een droge en schrale huid. Influencers zweren er ook bij, dat het veroudering tegen gaat en je bij dagelijks gebruik minder snel rimpels krijgt. Kom maar op met die glazed donut skin! Daarnaast is het ook nog eens super effectief om als make-up remover te gebruiken. Het haalt alles in een handomdraai van je gezicht, zodat je daarna kan beginnen aan de rest van je skincare.

Ps: De olie is heerlijk om te gebruiken bij een massage. Breng je lover even op de hoogte 😉

Beeld: instagram @elenasultan_