Lifestyle

Struggles die je alleen herkent als je een bijzondere naam hebt

Veel mensen op de wereld dragen dezelfde naam met zich mee. De ene naam wordt vaker gebruikt dan de ander. Zijn jouw ouders ook zo creatief geweest bij je geboorte, en heb je een naam die niet zo heel vaak gebruikt wordt? Dan zul jij je sowieso herkennen in de volgende struggles. Meiden met bijzondere namen: where you at?!

☆ Als je je voorstelt moet je je naam meerdere keren noemen
“Hoi, ik ben Iris.” “Ik ben *noemt moeilijke naam*. “Sorry, nog een keer?”. Het komt bijna nooit voor dat mensen in één keer weten wat je naam is, wanneer je deze noemt tijdens het voorstellen. Je moet je naam altijd minimaal één keer herhalen. Soms zelfs vaker.

☆ Je naam wordt altijd verkeerd uitgesproken
Het maakt niet uit hoe vaak je de juiste manier vertelt waarop jouw naam moet worden uitgesproken, want mensen blijven jouw naam hoe dan ook verkeerd uitspreken. Vroeger kon je je hier nog wel eens aan ergeren, maar inmiddels heb je je er gewoon bij neergelegd. Ja joh, noem me maar zo. Jij reageert wel gewoon op alles wat een beetje op je echte naam lijkt.

☆ Je naam wordt altijd verkeerd geschreven
De keren dat jij een mailtje hebt ontvangen waarin je naam goed geschreven stond zijn op één hand te tellen. Jouw naam wordt niet alleen verkeerd uitgesproken, maar ook nog eens verkeerd geschreven. Prima hoor, maar soms slaat het gewoon nergens op. Als je een mailtje stuurt, bijvoorbeeld, met onderaan de mail je naam, en mensen het alsnog voor elkaar weten te krijgen om een mail terug te sturen waarin ze je naam verkeerd schrijven. Hallooooo, je naam staat letterlijk in de vorige mail!
namen voornamen
☆ Mensen kunnen je naam heel moeilijk onthouden
Tijdens het voorstellen moet jij je naam al meerdere keren herhalen, maar dat betekent niet dat je naam onthouden wordt. Mensen hebben moeite met het onthouden van jouw naam, dus je moet regelmatig nóg een keer vertellen hoe je heet. Ach ja, je naam is nou eenmaal niet makkelijk.

☆ Souvenirtjes met jouw naam erop bestaan niet 
In het buitenland zijn altijd de leukste persoonlijke souvenirtjes te vinden. Je weet wel, van die souvenirtjes met namen erop. Helaas heb jij nog nooit een souvenirtje gevonden met jouw naam. En hoewel je weet dat de kans heel klein is dat je er wel een vindt, blijf je toch zoeken ;-).

☆ Je spelt je naam zonder dat mensen erom vragen
Wanneer je een reservering plaats aan de telefoon, wordt er altijd gevraagd op welke naam de reservering mag staan. Je noemt je naam, en zonder er ook maar over na te denken begin je je naam te spellen. Het wordt sowieso wel gevraagd, dus dan kun je het maar beter meteen doen.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved