Lifestyle

Dingen die je altijd deed in tussenuren op de middelbare school

Iedereen die naar de middelbare school is geweest zal weten wat tussenuren zijn. Handige tijd, waarin je kon doen wat je zelf wilde. Iedereen vulde deze uren op zijn/haar eigen manier in, maar dit zijn dingen die jij ook sowieso deed in tussenuren op de middelbare school. En, herkenbaar?

1. Naar de snackbar
Die boterhammen die je iedere ochtend netjes klaarmaakte voor in de pauzes, werd regelmatig ingeruild voor een lekkere ongezonde snack. Een patatje oorlog, of een broodje kroket bijvoorbeeld. De snackbar heeft heel wat omzet gedraaid door al die keren dat jij en je vriendinnen langskwamen,

2. Naar de supermarkt
Zakken chips, frikandellenbroodjes, blikjes energiedrink: jouw favo snacks kocht je in de dichtstbijzijnde supermarkt. Er was precies genoeg tijd om naar de supermarkt te fietsen/ te lopen, onderweg je snacks te eten, en vervolgens weer terug te fietsen naar school.

3. Chillen op het schoolplein
Als het lekker weer was, was jij altijd op het schoolplein te vinden met je vriendinnen. Lekker samen ‘chillen’ op het grasveldje, of op de bankjes. Jullie vermaakten je altijd prima,

4. Even snel naar huis toe
Als je niet te ver van school woonde, dan ging je in de tussenuren geregeld naar huis toe. Even bijkomen van school, even omkleden of snel dat ene boek halen dat je vergeten was. Soms nam je wat vriendinnen mee, maar soms ging je ook gewoon in je uppie. 

5. Huiswerk maken in de aula
Hoe graag je ook rust nam in de tussenuren, er moest ook gewerkt worden. Als jij je huiswerk was vergeten, gebruikte je dan ook de tussenuren om je huiswerk snel af te maken. Last-minute leren voor een toets deed je ook regelmatig. Handig!

6. Rondjes lopen door de school (en vrienden opzoeken)
Als je je echt helemaal verveelde, zocht je vrienden op door school. Je wist toevallig dat een van je beste vriendinnen les had een een lokaal op de tweede verdieping, dus je vond het nodig om steeds langs het lokaal te lopen en naar binnen te zwaaien. Tot grote ergernis van de docent, die je iedere keer weer wegstuurde. 

7. Foto’s maken
Op de middelbare school had bijna iedereen wel een mobieltje met camerafunctie. In de tussenuren besloten jij en je vriendinnen de tijd te gebruiken om weer eens wat foto’s met elkaar te maken. Peace-teken hier, duckface daar: die foto’s zijn nu zo leuk om terug te zien.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved