Lifestyle

Met deze eigenschappen rock jij de hotelschool

Als kind droomde jij al van een carrière in de mooiste hotels of van het organiseren van je favoriete festivals. Of misschien twijfel je nog een beetje over je studiekeuze. Don't worry, want wij hebben een handige checklist voor je waarmee je kan kijken of deze opleiding iets voor jou is. Met deze eigenschappen rock jij de hotelschool. 

Is de hotelschool iets voor jou? Als je deze eigenschappen hebt wel

1. Je bent gastvrij
Sta jij erom bekend dat je het anderen altijd naar de zin wil maken? Kan jij pas relaxen op je eigen feestje als ook die ene vage kennis of zelfs de hond van de buren het naar zijn zin heeft? Yep, we got you. De hogere hotelschool is dan perfect voor jou. Tijdens deze opleiding kan je van die gastvrije skill je werk maken en ga je aan de slag in hotels, restaurants en op toffe evenementen.

Eigenschappen hotelschool

2. Je bent een echt organisatietalentje
Wanneer je vroeger met je ouders op vakantie was, kreeg je regelmatig de kriebels van alle dingetjes die je fout zag gaan. Dat kan jij toch veel beter?! Ook zijn jouw besties er inmiddels aan gewend dat jij altijd de touwtjes in handen neemt als er iets geregeld moet worden. Heeft de een even geen zin meer, dan doet ze het tóch omdat jij zo motiverend bent. Sounds alsof jij die eigenschappen voor een studie aan HBO Eventmanagement al in the pocket hebt. Tijdens deze opleiding kun je namelijk regelen, véél regelen. Ja, óók achter de schermen van dat ene toffe festival waar je elk jaar zo graag komt. En no worries, zo'n opleiding helpt je juist aan de nodige praktijkervaring. 

3. Je besties omschrijven jou als een nieuwsgierig aagje
Die babyshower van je oudste zus wordt pas echt een succes als jij de touwtjes in handen hebt, want jij hebt oog voor detail. Iedereen komt dan ook echt opdagen, want jij bent altijd van alles op de hoogte. Het toffe is dat je hier dus je werk van kunt maken. Bij HBO Eventmanagement breng je die nieuwsgierige eigenschappen namelijk in de praktijk, want daar bezoek je evenementen en ga je ook achter de schermen. 

Eigenschappen hotelschool

4. Een eigen bedrijf lijkt je tof
Heel tof natuurlijk om door jouw eigenschappen na de hotelschool een baan te bemachtigen, maar het liefste wil je toch voor jezelf beginnen. In elk hotel of op festivals waar je komt zie je namelijk dat het beter kan. Tijdens de hotelschool test je uit of dit iets voor je is, want samen met je medestudenten run je je eigen hotel en ben je daarbij ook verantwoordelijk voor de eventorganisatie.

5. Je vindt meer culturen interessant
Je hele leven in hetzelfde land wonen, no thanks for you. Als kind genoot je al van verre vakanties met je ouders en het is dan ook je droom om overal op de wereld te kunnen werken. Andere culturen snuiven staat 100 procent op jouw wishlist. 

6. Een teamplayer
Over nieuwsgierigheid gesproken: jijzelf bent heel nieuwsgierig, maar ook vind je het fijn om met dezelfde type mensen om je heen te zijn. Een teamplayer zijn is wel een van de belangrijkste eigenschappen waarmee je de hotelschool rockt. Hoe enthousiast je ook bent: een hotel run je niet alleen en ook bij evenementen heb je mensen om je heen nodig die net zo enthousiast zijn als jij.

Voldoe jij aan deze eisen maar twijfel je toch nog of de hotelschool wat voor jou is? Kom dan naar de Tio open dag. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved