News

Wow! Vanaf nu kan je op Netflix films of series langzamer of sneller afspelen

Met YouTube zijn wel het inmiddels wel gewend. Video's kan jij sneller laten afspelen en er zijn zelfs veel meer andere instellingen. Heb jij altijd moeite om de serie goed bij te houden? Goed nieuws, want jij kan sinds kort ook op Netflix films en series langzamer of sneller afspelen. 

Netflix nieuwe functie sneller of langzamer afspelen films en series

Netflix testte de nieuwe functie al sinds oktober. Kijkers kunnen video's 25 of 50 procent sneller of langzamer afspelen dan normaal. Super handig. Series die jij dus niet wil laten eindigen zoals La Casa de Papel, kan jij dus gewoon langzamer afkijken. Op die manier duurt het nog langer. Heb jij even geluk! Netflix heeft eerst de functie (het sneller of langzamer afspelen) getest onder de makers van films en series. Het kan namelijk net als het overslaan van de intro of het automatisch afspelen van de volgende aflevering gevoelig zijn voor mensen, laat de streamingdienst Netflix weten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op

Voordelen van de functie Netflix sneller of langzamer laten afspelen

Het biedt daarnaast ook voordelen voor bijvoorbeeld gebruikers met een zicht- of gehoorbeperking. Doven en slechthorenden kunnen video's langzamer afspelen om de ondertiteling beter te kunnen lezen. Ook is de functie volgens Netflix handig voor kijkers die een andere taal willen leren met de ondertiteling.

De functie is helaas nu alleen nog beschikbaar op de Android-app van Netflix. Voor de iPhone- en iPad-apps en de webversie van Netflix is het nog even wachten, want de functie wordt daar nu getest.

Tips om te bingewatchen op Netflix? Bekijk hier de ideale tips. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved