Lifestyle

Zóveel mensen zijn op dezelfde dag jarig als jij

De mooiste dag van het jaar is natuurlijk jouw verjaardag. Familie en vrienden komen op bezoek, je krijgt cadeautjes en kunt genieten van heel veel taart. Deze dag staat volledig in het teken van jou. Of niet helemaal? Er zijn natuurlijk meerdere mensen jarig op jouw verjaardag. Ben je benieuwd met hoeveel mensen jij je verjaardag deelt?  Lees dan snel verder.

Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je verjaardag helemaal van jou is, is dat natuurlijk niet waar. Er zijn namelijk heel wat andere mensen jarig op dezelfde dag als jij. Sommige data's zijn populairder dan andere data's, dus het aantal mensen waarmee jij je verjaardag moet delen verschilt per persoon. 

Het CBS heeft bijgehouden hoeveel mensen er op welke dag jarig zijn. Gemiddeld zijn er elke dag rond de 47 duizend mensen jarig. Maar goed, iedere dag verschilt. De meest populaire verjaardag is 25 september, en de minst populaire verjaardag is - uiteraard - op 29 februari (schrikkeldag). Na 29 februari is 6 december de minst populaire datum. 

Zóveel mensen zijn op dezelfde dag jarig als jij


In de onderstaande grafiek is te zien welke verjaardagen populair of juist minder populair zijn. Hoe donkerder de kleur, hoe meer mensen hun verjaardag vieren op die dag. Hoe lichter de kleur, hoe minder mensen hun verjaardag vieren. Zo zie je in de grafiek dat de meeste mensen in de zomermaanden jarig zijn. Dit betekent dat de meeste baby's in de koude wintermaanden gemaakt zijn. Hmm, best logisch, toch? ;-)

Als je nou precies wil weten hoeveel mensen er jarig zijn op jouw verjaardag, dan kun je de cijfers vinden door te klikken op deze link.

cbs verjaardagBron: CBS | Beeld: iStock, CBS
 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved