Lifestyle

Deze momenten zijn herkenbaar als je altijd een hekel had aan gymles

Hoewel de een stond te springen als de gymles weer mocht beginnen, baalde de ander. Niet iedereen vond de gymlessen op de basisschool en de middelbare school leuk. En dat was soms best lastig, want gymlessen waren nou eenmaal verplicht. Had jij altijd een hekel aan gymles? Dan herken je de volgende dingen vast.

Deze momenten zijn herkenbaar als je altijd een hekel had aan gymles

Verschrikkelijke gymkleding
Je had een hekel aan de verplichte gymkleding op school. Een grijs, strak shirt om in te sporten, wie verzint zoiets? Hoewel de gymkleding van school echt verplicht was, 'vergat' je deze vaak mee te nemen. Als je dan toch al moet gymmen, dan maar in je eigen sportkleding.

Piepjestest = ellende
Een of twee keer per jaar moest je tijdens de gymles een piepjestest afleggen. Wat verschrikkelijk vond je dat. Rennen tot je er bij neer valt, wat is daar leuk aan? Met heel veel moeite verzamelde je de kracht om nét genoeg te rennen voor een voldoende. Een 6 voor gym? Dikke prima. En dan waren er ook nog wat uitslovers die voor een extra hoog cijfer gingen door meer te rennen. 

Smoesjes
Iedere gymles wist je wel weer een smoesje te bedenken om niet te hoeven gymmen. Je was bijvoorbeeld ongesteld, had hele erge hoofdpijn of had vreselijk veel last van je enkel. Helaas viel je op een gegeven moment door de mand en vond de docent het moeilijk om je nog te geloven.
school gymles
Spijbelen
Als je echt even geen zin had in de gymles, dan besloot je te spijbelen. Smoesjes had je al te vaak gebruikt, dus je besloot helemaal geen smoes meer te gebruiken: je kwam gewoon niet opdagen. Heerlijk, zo'n tussenuur. 

Ergeren aan fanatieke mensen
Jij kon je kapot ergeren aan fanatiekelingen in de klas. Zeker als je niet zo groot fan bent van gymen, is het irritant als er mensen zijn die juist de hele dag door willen gymen. En dan hadden ze ook nog eens een grote mond als jij niet fanatiek genoeg meedeed aan de gymles. Hallo, jij was ook graag ergens anders geweest dan in deze gymles?

Paniek tijdens het indelen van de groepjes
Dat je niet zoveel van gym hield, was algemeen bekend in de klas. Helaas werd daar rekening mee gehouden bij het indelen van de groepjes. Ze kozen jou niet uit om te winnen, want jij had er toch geen zin in. Helaas werd je daarom pas als een van de laatste mensen gekozen. Irritant.

Alleen wanneer de docent keek deed je je best
Gym was niet helemaal jouw ding, maar je moest hoe dan ook een voldoende halen om over te mogen naar het volgende jaar. Daarom deed je vaak alsof. Als de docent keek deed je even je best. Maar keek hij/zij de andere kant op? Dan voerde je eigenlijk vrij weinig uit. 

Buiten gymmen was nog te doen
Als het lekker weer was, dan mochten jullie buiten gymmen. Heerlijk, want dan kon je lekker chillen in het grasveld en genieten van het zonnetje. Als iedere gymles nou buiten was, dan was het allemaal een stuk minder erg geweest.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved