Wait, whát?! Met déze trucs kun je geld verdienen met Pinterest

News door Linda

Pinterest: jouw redding in nood wanneer je weer eens inspiratie nodig hebt voor jouw (nieuwe) kamer of een make-up look. Kun jij urenlang blijven scrollen naar inspo en ben jij een fanatieke pinner? Dan vertellen wij jou hoe je wat centjes kunt verdienen met jou Pinterest-verslaving. 

Er zijn heel wat manieren om geld te kunnen verdienen met Pinterest. In dit artikel leggen wij de meest drie voorkomende trucs voor jou uit. 

Geld verdienen met Pinterest: samenwerken met bedrijven

Ben je erg actief op Pinterest en heb je aardig wat volgers? Dan is de kans groot dat bedrijven jou interessant vinden. Deze bedrijven kunnen je dan vragen of je hun producten via jouw Pinterest-account wilt promoten. Hiervoor kun je natuurlijk een bepaald bedrag voor krijgen. 

Tip: Het is alleen niet de bedoeling dat je deze bedrijven zelf gaat benaderen. Om hun aandacht te trekken, is het belangrijk dat je jouw Pinterest bord actief houdt en zoveel mogelijk unieke plaatjes pint. Let er ook goed op of jouw pins past bij jouw volgers. Heb je bijvoorbeeld veel fitgirls als volgers? Pins van workout-outfits en fitness motivation quotes zullen het vast goed doen. Als je zo te werk gaat, zie je gegarandeerd mailtjes van geintresseerde bedrijven in jouw inbox verschijnen.

via GIPHY

Affiliate marketing

Affili.. wat? Het kan zijn dat de term 'Affliate marketing' voor jou nog onbekend is. Wat het precies inhoudt, is dat je van een bedrijf een eigen unieke link krijgt waarmee je jouw Pinterest-volgers kunt leiden naar hun website om een bepaald product te kopen. Dit heb je vast weleens bij influencers gezien. Je krijgt een beloning, wanneer iemand via jouw link daadwerklijk ook iets koopt. Bij deze truc kun je zelf het initiatief nemen, want veel bedrijven hebben namelijk verschillende affiliate programma's. 

Tip: Onder alles een affiliate link plakken is snel geld verdienen, maar doe dat niet onder élke post. Niet alleen vinden je volgers het irritant, door dit te doet kun je ook nog eens een boete krijgen van Pinterest. Dat is het allemaal natuurlijk niet waard. Doe het dus alleen als het écht bij jouw pin past. 

Je eigen bedrijf promoten met Pinterest

Heb je een zelf een eigen bedrijf? Dan kun je jouw Pinterest-account inzetten als virtueel reclamenbord. Heb je bijvoorbeeld een eigen sieraden- of kledinglijn? Maak foto's van je gemaakte items en plaats ze op Pinterest. Wie weet scoor je op deze manier nieuwe klanten binnen. 

Pinterest is dus niet alleen handig als je een paar uur tijd moet doden. Als je het slim aanpakt, levert het ook nog eens een leuk bedrag op. 

via GIPHY

Bron: nsmbl.nl | Beeld: iStock