Health

De sportscholen zijn weer open! Met deze voedingstips bereik je jouw ultieme fitnessgoal

Maandenlang waren we overgeleverd aan de work-out video's op YouTube, maar vanaf 1 juli 2020 is het ein-de-lijk zo ver: de sportscholen gaan weer open! Hoe fijn is het om de gym in te kunnen duiken voor je oude vertrouwde work-out? Sportlegging uit de kast, sport-bh aan en hup: op naar de sportschool. Maar voordat je de gym in rent is het belangrijk dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Girlscene heeft wat handige tips voor je. Let's go. 

1. De 80/20 regel
First of all: wees niet té streng voor jezelf. 80/20 regel houdt in dat je 80% van de tijd gezond eet en 20% van de tijd jezelf wat lekkers gunt. It's all about the balance, baby! Jezelf lekkernijen verbieden, werkt juist averechts. Dan krijg je veel meer cravings en dat leidt vaak tot overeten. Je houdt gezond eten veel makkelijker vol door jezelf af en toe te verwennen.


2. Kies voor producten die je helpen je fitnessgoal te bereiken
Een goed begin is het halve... juist. Een belangrijk element in het voedingspatroon van een sporter is proteine, oftewel eiwitten. Die zijn ook belangrijk voor het herstel van je spieren. Tijdens het trainen van je spieren lopen ze schade op, maar door de eiwitten gaat het herstel een stuk sneller. Eiwitten zitten onder andere in kwark, kip, ei en spinazie, maar ook zijn ook producten op de markt die je kunnen helpen je fitnessgoal te bereiken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je maaltijd te vervangen met een shake die direct álle voedingstoffen bevat die je voor je ontbijt nodig hebt. Handig! Let wel op: neem echt de tijd om een goed product te kiezen waar je lang op kunt teren. Misschien kende je foodspring al van de Shape Shakes, maar ze hebben nu ook de Shape Shake 2.0 verder uitgebreid. Zo hebben ze nu in de shop de smaken vanilla, chocolate en cookies & cream! Klinkt super zoet, maar dat merk je gelukkig niet in de calorieën. Ook zit er weinig suiker in de producten. Mocht je dus als fitnessdoel hebben om wat gewicht kwijt te raken*, dan kan je deze shake dus ook inzetten als maaltijdvervanger. Heb je meer tijd over om lekker de gym in te duiken. Een win-win situatie, right?

3. Kies voor producten die lang verzadigen
Over gezonde voeding gesproken: eet dingen die je snel verzadigden, zoals eiwitten (vis, ei, noten), gezonde vetten (kokosolie, avocado, vette vis), complexe koolhydraten (havermout, volkorenproducten, fruit) en groenten. Alle groenten zijn goed, maar vooral spinazie, broccoli en spruitjes. Krijg je voor je training wat groentes binnen, dan is dat mooi meegenomen, maar we snappen wel dat je daar 's ochtends vroeg weinig trek in hebt. Bewaar die groente boost liever voor je avondmaaltijd en focus je in de ochtend op eiwitten. De producten van foodspring helpen je daarbij, ook als een shake drinken niets voor jou is. Zo kun je naast de Shape Shakes namelijk ook aan de slag gaan met lekkere en eiwitrijke pannekoekjes, als een stevige bite meer jou ding is. Deze pancakes geven je lang energie door het hoge gehalte proteine. Veel tijd kost het je niet, want binnen vijf minuten heb je een krokante pannekoek die je energie geeft om die gym te rocken ;-) Zijn pannekoekjes niets voor jou en ga je  liever voor een snelle reep voor je training begint? Check ook dan eens de webshop van foodspring, dan zijn de proteine repen misschien wat voor jou. 

4. Water, véél water.
Water drinken is eigenlijk de belangrijkste manier om je work-out een boost te geven. Als je nog niet genoeg water drinkt: shame on you! Juist wanneer je een actief leven leidt is het heel belangrijk dat je veel drinkt. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar mensen onderschatten nog vaak hoe belangrijk het is om vóór, tijdens en na je training voldoende water te drinken.

5. Havermout
In een bordje havermout zitten complexe koolhydraten die je de hele dag voorzien van een dosis energie, maar het is vooral een fijn ontbijt voordat je begint met je training. Let er wel op dat je genoeg tijd over laat voordat je aan je work-out begint. Niemand wil met een opgeblazen gevoel de gym in duiken ;-)

Als jij ook wel wat hulp kunt gebruiken bij het sporten, dan hebben wij wat leuks voor je! We mogen namelijk 3 keer de Shape Shake 2.0 weggeven! 

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Volg foodspring op Facebook en Instagram
2. Volg Girlscene op Facebook en Instagram
3. Laat hieronder weten wat jouw ultieme zomertip is om lekker in je vel te te zitten. 

Vergeet niet je je e-mailadres achter te laten, want dan komt de prijs goed bij de winnares terecht!

Wat is jouw ultieme zomertip om lekker in je vel te zitten?

Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.girlscene.nl/c/46/winnen
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met foodspring

* Shape Shake 2.0 helpt je gewicht te verliezen wanneer je twee maaltijden per dag vervangt door een Shape Shake 2.0 maaltijd. Éen maaltijd per dag vervangen met Shape Shake 2.0 helpt je op gewicht te blijven. Dit werkt echter alleen in combinatie met een voedingspatroon met lage calorie-inname. Let er goed op dat je dagelijks genoeg water drinkt. 

Beeld: UnSplash, foodspring

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved