Lifestyle

Met deze anti-kater tips voel jij je snel weer fris en fruitig

Veel alcoholische dranken naar binnen werken lijkt tijdens een avondje stappen een goed idee, maar de volgende dag blijkt dat het tóch niet zo'n goed idee was. Ja hoor, je hebt een kater te pakken. Een kater is vervelend en je zult er waarschijnlijk wel even last van hebben, maar er zijn gelukkig een aantal anti-kater tips die jouw kater kunnen verlichten. Met deze anti-kater tips voel jij je snel weer fris en fruitig.

Anti-kater tips

Anti-kater tips: uitslapen
Van alle anti-kater tips zal deze tip waarschijnlijk het meest in de smaak vallen. Uitslapen is namelijk iets wat je kan helpen om van je kater af te komen. Tijdens het slapen krijgt je lichaam de kans om weer te herstellen. Duik dus lekker je bed in en blijf zo lang mogelijk liggen. 

Anti-kater tips: water drinken
Alcohol droogt je lichaam uit. Het is belangrijk dat je weer genoeg vocht in je lichaam krijgt, om je lichaam weer een beetje op het goede spoor te krijgen. Drink dus behoorlijk wat water. Probeer water bijvoorbeeld op hetzelfde tempo te drinken als al die drankjes gisteravond, dan moet het vast goedkomen ;-).

Anti-kater tips: frisse lucht
Je kunt je vast voorstellen dat het niet bevorderlijk is om de hele dag in je eigen stank te blijven liggen. Denk hierbij aan de geur van rook, alcohol en andere gekke geurtjes. Probeer het liefst een frisse neus te halen in de buitenlucht. Je zult al snel merken dat de frisse lucht je goed doet.
anti-katertips
Anti-kater tips: bewegen
We kunnen ons voorstellen dat je er niet aan kunt denken om een volledige workout te doen, maar dat hoeft ook niet perse. Gewoon bewegen kan al wonderen doen. Loop een extra rondje met de hond, of ga een middagje naar het park. Bij beweging breekt je lichaam de alcohol sneller af.

Anti-kater tips: pijnstiller
Je moet er natuurlijk geen gewoonte van maken om pijnstillers te nemen, maar een pijnstiller kan wel goed helpen tegen een kater. Een paracetamol helpt goed tegen hoofdpijn, en doet bij een kater sowieso wonderen.

Anti-kater tips: banaan eten
Een beetje onverwachts misschien, maar eet een banaan bij een kater. Bananen werken goed bij een kater, omdat ze onder andere een zuurremmende werking hebben. Dit helpt je maag om weer tot rust te komen. Ook krijg je door het eten van banaan vocht binnen.

Anti-kater tips: bouillon drinken
Bouillon drinken is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar het is echt effectief bij een kater. In bouillon zit veel zout, en zout zorgt ervoor dat je lichaam vocht beter vasthoudt. 

Hopelijk zorgen de bovenstaande anti-kater tips ervoor dat jij de dag iets beter doorkomt. Het beste medicijn tegen een kater is natuurlijk gewoon niet drinken, maar dat is waarschijnlijk niet het antwoord waar jij op zit te wachten. Maar ja, 'wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten' ;-).

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved