Food

YUM! Zo maak je Blueberry Cream Cheese Cookies

Een lekkere blueberry cheesecake, daar mag je ons 's nachts altijd voor wakker maken. Met dit recept kun deze cheesy taart ook als koekjes bakken. Ideaal om uit te delen of lekker voor jezelf als mini snack. Check snel hoe je dit recept maakt.

Benodigheden voor de koekjes: 

200 gram kristalsuiker

113 gram boter, op kamertemperatuur

115 gram roomkaas, op kamertemperatuur

1 grote ei

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel geraspte citroenschil

313 gram patentbloem

1 theelepel baking soda 

2 theelepel maiszetmeel 

1/4 theelepel koosjer zout 

200 gram blauwe bessen

Benodigheden voor het glazuur: 

125 gram poedersuiker

1 eetlepel verse room

1 eetlepel citroensap 

geraspte schil van één hele citroen

Zo maak je Blueberry Cream Cheese Cookies

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed ondertussen twee bakplaten met bakpapier. 

♥ Mix in een medium kom de suiker, boter en roomkaas met een handmixer samen tot een romige massa.

♥ Doe vervolgens de eieren, het citroensap en de geraspte citroenschil erin. Mix totdat alles gemengd is. 

♥ Meng in een andere medium kom de bloem, het bakpoeder, maiszetmeel en het zout samen.

♥ Voeg de bloemmix toe aan de andere kom en roer het met een spatula samen tot één beslag. 

♥ Spatel voorzichtig met vouwende bewegingen de bosbessen door het beslag. 

♥ Gebruik een ijsschep om kleine bolletjes van het deeg te maken, plaats ze op de bakplaat en bak de koekjes ongeveer 10-15 minuten in de oven. 

♥ Terwijl de koekjes in de oven zitten: Maak het glazuur door het poedersuiker, de room, het citroensap en de citroenschil samen te mengen.

♥ Afwerking: Drizzle het citroenglazuur over de koekjes zodra ze afgekoeld zijn. 

 

Bron: Delish.com | Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved