Beauty

Op deze manier laat je jouw lokken fleeken tijdens de warme zomerdagen

Terwijl het buiten steeds warmer wordt, lijkt het met onze kapsels iets minder goed te gaan. Hoe blij we ook worden van die zonnestralen op onze snoet, voor je lokken is dat plakkerige weer iets minder geslaagd. Halló bad hairday! Klinkt dit herkenbaar, dan hebben we goed nieuws voor je. Girlscene heeft de fijnste tips van Aussie verzameld om dat ingestorte kapsel weer wat liefde te geven.  Let's go!

1. Was je haar niet te vaak

Tijdens de warme dagen krijg jij waarschijnlijk te maken met flink wat zweet tussen je lokken. Yak! Het is dan heel verleidelijk om elke dag met een fles shampoo in de weer te gaan, we get that. Als je namelijk te vaak met die shampoofles in de weer gaat, dan raken je lokken afhankelijk van het goedje. Bovendien wordt het extra sluik en vet als jij het vaak wast. Balen! Zorg er liever voor dat je op je 'wasdag' je haren lekker verwend met een fijne shampoo en je kapsel zal je er dankbaar voor zijn. Promised!

2. Investeer in een fijne shampoo

Het is verleidelijk om even snel een product uit het aanbiedingenrek te trekken, maar daar doe je je haar geen plezier mee. Besteed liever even wat aandacht aan welke shampoo het meeste doet om die vavavoom lokken te krijgen. Belangrijk is in ieder geval dat hij je haar niet zwaarder maakt dan het al is. Dan vervliegt namelijk al het volume dat je misschien al niet zoveel had. 3. Zorg ervoor dat je lokken zacht blijven

De zon schijnt heerlijk op je gezicht en je geniet volop, maar je haar denkt daar anders over. Door die warmte staat het alle kanten op, ai! Als je ervoor zorgt dat je haren smooth blijven, heb je hier gelukkig geen last van. Zo bevat de nieuwe haarlijn van Aussie Nourish een speciale Australische Hennepzaadolie extract. Deze formule zorgt voor super zachte lokken. Wanneer het mooi weer is, wil je immers lekker naar het strand of het terras op en dan heb je geen zin om uitgebreid met allerlei producten in de weer te gaan, logisch! 4. Föhn je haar ondersteboven 

Het klinkt misschien even gek, maar als je met de föhn in de weer gaat terwijl je op de kop hangt, creeër je volume in je haar. Door je haar met een hittestand ondersteboven te föhnen, duw je je haar in de richting die je het op wil hebben. Hier gaat je kapsel vervolgens flink van shinen en zo ga jij met fleeky lokken de dag in! Wrijf een beetje volumepoeder door je haar en je bent helemaal ready voor de zwoele zomernachten. 

5. Ga regelmatig naar de kapper

Als jij graag met een fleeky kapsel door de zomerse dagen gaat, ben je misschien ook wel gehecht aan je lengte. Lang haar staat immers voor een flinke dosis sex appeal, right? Daar zijn wij het niet hélemaal mee eens, want een korte coupe kan ook zeker die hoofden doen draaien. Zolang jij maar genoeg aandacht schenkt aan je lokken, kom jij 100 % fleeky de zomer door. Have fun!

De nieuwe haarlijn van Aussie Nourish is verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en Bol.com.

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Aussie

Beeld: UnSplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved