Fashion

Zo draag je een mondkapje tijdens de warme zomerdagen

Het mondkapje is tegenwoordig een essentieel item in ons dagelijks leven geworden, maar tijdens de hete zomerdagen snappen we dat het dragen van een mondkapje geen pretje is. Het voelt benauwd en plakkerig aan. In het ernstige geval kun je er zelfs uitslag van krijgen. Om dit te voorkomen, hebben we hier een aantal tips om het comfortabeler te maken.

Zo draag je comfortabel een mondkapje in de zomer

1. Kies voor een ademende mondkapje 

Om je mondkapje zo comfortabel mogelijk te maken, is het slim om een masker te kopen die meer vorm en structuur heeft. Dit geeft je meer ruimte dan eentje die plat tegen de mond aanzit. Het nadeel is alleen dat de bescherming bij deze mondkapjes niet zo effectief is. Als je binnenzit of met anderen bent, is het toch verstandig om voor een effectieve te kiezen, ook al zit deze niet zo fijn.

Mondkapje dragen zomer

2. Kies het juiste materiaal

Krijg je warmte uitslag van het dragen van een masker? Let dan goed op het materiaal als je jouw mondkapje zelf maakt. Ga bijvoorbeeld voor katoen of synthetische stoffen die ook gebruikt worden voor sportkleding. Daarnaast is het aan te raden om met verschillende lagen te werken. In plaats van één dikke lap katoen, gebruik een paar dunne laagjes katoen die je op elkaar naait. Zo blijf je op een effectieve manier beschermd tegen het virus.

3. Neem een paar extra mondkapjes mee 

Een paar extra mondkapjes in je tas hebben is niet alleen handig voor in het geval dat je er een vergeten bent, met een back-up bij de hand kun jouw masker ook gemakkelijk verwisselen wanneer hij helemaal onder het zweet zit. Door jouw kapje gedurende dag te vervangen, voorkom je het krijgen van puistjes (rondom je mond). Bij het zweten raken je talgklieren namelijk verstopt en kun je sneller last krijgen van onzuiverheden. 

4. Het is oké om jouw mondkapje regelmatig 'af te zetten' (als je niet met het openbaar vervoer gaat).

De hele tijd je mondkapje dragen kan natuurlijk verstikkend aanvoelen. Daarom mag je natuurlijk je mondkapje afzetten als je niet met het openbaar vervoer gaat. Let bij het afzetten er wel op dat je niet het hele mondkapje aanraakt. Pak het in plaats daarvan vast bij de elastiekjes. 

Lees hier alles over mondkapjes in het ov. 

 

Shop hier de leukste mondkapjes

 

Beeld: Unsplash, iStock | Bron: Refinery29.com 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved