Met deze 6 tips creëer jij de perfecte Instagram bio

Lifestyle door Laura

Niet alleen je Insta feed is belangrijk om een goede indruk mee achter te laten bij je volgers, maar je bio is ook van groot belang. Dat is tenslotte het eerste wat mensen van je zien. Hoe jij een spetterende indruk achterlaat met een toffe Insta bio, lees je hier.

✰ 1. Pimp je naam
Bovenaan je de Instagrambiografie vind je je naam in dikgedrukte letters. Om hier een leuke draai aan te geven is het natuurlijk veel gezelliger om hier een leuke emoji achter te zetten die jou omschrijft. Je kunt ook creatief zijn met lettertypes en spaties zodat je naam meteen opvalt.

✰ 2. Wie ben jij?
Nu is het tijd om mensen uit te nodigen met een pakkende tekst zodat ze jouw Insta instant willen volgen. Dit kan met humor, maar kan ook heel serieus zijn. Dat hangt natuurlijk af van wat voor persoon jij bent. Ga voor een pakkende tekst of quote of laat weten wat je in je dagelijkse leven doet, zodat mensen weten wat ze mogen verwachten van jou op Instagram. Alles is beter dan een lege biografie. Een zin kan al veel zeggen over hoe een persoon is en daar houden mensen van. 

✰ 3. Make it personal
Ben jij gek op leuke emoji's? Schroom dan niet om ze te gebruiken. Snack, unicorn of sterrenbeeldliefhebber? Maak het duidelijk in je bio met de leukste emoji's. Het fijne aan emoji's is dat ze je biografie zonder woorden aanvullen. Daarnaast staat het natuurlijk ook feestelijk. Ben je wel bekend met wat alle emoji's betekenen? Deze emoji's hebben namelijk een andere betekenis dan je wellicht denkt...
✰ 4. Hoe verander je het lettertype op je biografie?
Het is je vast wel eens opgevallen dat sommige grammers super creatieve lettertypes in hun bio hebben. Daar is een superhandige tool voor, namelijk: lingojam.com. Neem snel een kijkje voor de tofste lettertypes. 

✰ 5. Emoji's: iets té voor mij
Als emoji's niet jouw ding zijn en je je biografie liever iets strakker wil, is het ook idee om te kiezen voor symbolen. Het sterretje voor de punten in dit artikel is een voorbeeld van een leuk symbool om te gebruiken. Voor deze symbolen moet je ook even het internet afstruinen, maar gelukkig is dit zo gepiept. Als je in je zoekmachine 'symbols' intypt vind je meerdere websites waarop je de meest uiteenlopende symbolen vindt. Dit zijn er bijvoorbeeld een paar: ❀, ☆, ♔, ♡ of ♫. Naast de strakke donkere symbolen, heb je er ook een hoop in kleur, zoals deze schattige hartjes en sterrenbeelden: ❤️️💜💛 - ♉♋♌

✰ 6. S P A C E 
Gebruik enters tussen verschillende tekstjes. Wanneer je alles over jezelf achterelkaar typt, wordt je bio sneller onoverzichtelijk. Als je een enter gebruikt, komen de tekstjes netjes onder elkaar, waardoor het veel prettig is om te lezen.

Bron: thesocialgoodgirl, frankwatching, digitaledromers.nl | Beeld: iStock