Health

Zo verzorg je jouw huid na een dagje zonnen

Zonnebaden is een van de chillste dingen om te doen. Helaas is het niet altijd even goed voor je huid en je moet vooral uitkijken dat je niet verband. Daarnaast is skincare na het bakken in de zon essentieel. Met deze tips verzorg jij jouw huid het beste na het zonnen. 

Hydrateren, hydrateren, hydrateren: Veel water drinken is altijd een goede gewoonte en heel erg belangrijk als je meerdere uren per dag in de zon zit. Als je de neiging hebt om dit wel eens te vergeten: geen zorgen, zet gewoon een aantal reminders in je telefoon.

Schoonmaken: Zorg ervoor dat je alle onzuiverheden hebt verwijderd, waaronder ook alle sporen van zonnebrandcrème die je de hele dag hebt aangebracht. Begin daarom met een lekkere douche, niet te warm of te koud, om je poriën zachtjes te stomen. Maak ze vervolgens schoon met een (ongeparfumeerde) milde reiniger. Omdat je door de hete zon ook veel dode huidcellen krijgt, kan een beetje scrubben ook geen kwaad.

via GIPHY

Verzorgen: Breng een verkoelend masker aan op je huid en laat dit paar minuten intrekken. Niet te vergeten: aftersun. Niet in huis? Aloë, yoghurt en komkommer helpt ook om de huid te verkoelen en de droge huid te herstellen. 

 

Vergeet de lippen niet: Gelukkig is na al deze skincare onze huid weer klaar voor de volgende bak-sessie, maar ook je lippen hebben na het zonnen enige verzorging nodig. Smeer ze in met vaseline of trakteer ze op een lipmasker. 


via GIPHY

Verbrand? Een van de beste producten om de pijn te verzachten en de huid snel te laten herstellen is aloë vera olie. De olie van  aloë vera is goed tegen allerlei kwalen. Op de droge en geïrriteerde huid heeft het  een verzachtende werking. Je kunt ook schijfjes komkommer op de verbrande huid leggen om het brandende gevoel te verlichten. Ook yoghurt is een goed middel om thuis na het zonnen snel het verbrande gevoel te verlichten. Een yoghurtmasker kan de vochtbalans van je gezicht herstellen en maakt je huid zacht en soepel.

Handig: ook deze tips helpen bij een verbrande huid.

Bron: wellnessacademie.com, theblondesalad.com | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved