Gek op pittig eten? Deze recepten zijn lekker spicy

Food door Arwen

Pittig eten: you hate it or you love it. Als jij niet gelukkiger kan worden van een extra pepertje in het eten, hebben wij drie heerlijke recepten voor je. Voor alle spicy lovers onder ons: dit wordt jouw favoriete avondmaaltje. 

1. Pikante pasta met spinazie en gember (4 personen)

Dit heb je nodig:

- 2 el plantaardige olie
- een stukje gemberwortel (gesneden in reepjes van 3 cm)
- 500 gram spinazie (gewassen)
- 3 grote groene chilipepers (fijngehakt)
- 2 kruidnagels
- snufje zout
- 1 tl suiker
- 300 gr mie nestjes

Dit is hoe je het maakt:
⇾ Verhit de plantaardige olie in een roerbakpan.
⇾ Voeg de gember toe en bak dit op middelhoog vuur tot het goudbruin wordt.
⇾ Draai het vuur omlaag en voeg de spinazie en gehakte chilipepers toe.
⇾ Bak de inhoud voor 4 minuten op middelhoog vuur tot de spinazie verslapt.
⇾ Voeg de kruidnagel, het zout en de suiker toe en meng voorzichtig met de spinazie.
⇾ Zet het vuur lag en laat de spinazie, al roerende in 5 minuten, heel zacht worden.
⇾ Kook de mie nestjes zoals op de verpakking staat.
⇾ Verdeel de mie en de spinazie op de borden en serveer!


via GIPHY

2. Spicy roerbak kip met rijst (4 personen)

Dit heb je nodig:
- 600 g kipfilet
- 6 el plantaardige olie
- 4 lente-uitjes (gesneden)
- 4 chilipepers (gehakt)
- 2 el sojasaus
- 4 el basterdsuiker
- 4 basilicumblaadjes
- 4 tl sambal
- 600 gr rijst

Dit is hoe je het maakt:
⇾ Snijd de kip in dobbelsteentjes.
⇾ Verhit de plantaardige olie in een wokpan.
⇾ Roerbak de kip op hoog vuur tot hij wit wordt.
⇾ Voeg de lente-uitjes en chilipepers toe en roerbak dit voor een minuut.
⇾ Roer nu de sojasaus, basterdsuiker, sambal en basilicumblaadjes er doorheen. 
⇾ Kook de rijst zoals het op de verpakking staat.
⇾ Verdeel over de borden, et voila!


via GIPHY

3. Pad thai (4 personen)

Dit heb je nodig:

- 200 gr noedels
- 2 el ongezouten pinda's 
- 4 el zonnebloemolie 
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 rode uien (versnippert) 
- 2 rode chilipepers (fijngehakt)
- 2 eieren (geklutst)
- 2 el oestersaus
- 1 el bruine suiker
- 3 el limoensap
- 100 gr taugé

Dit is hoe je het maakt:

⇾ Kook de noedels en giet ze vervolgens af.
⇾ Houd ze onder de koude kraan over, zodat ze niet te gaar worden.
⇾ Rooster de pinda's in een hete droge koekenpan.
⇾ Laat ze eventjes afkoelen en hak ze in grove stukjes.
⇾ Verhit zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook, ui en pepers.
⇾ Meng het geklutste ei erdoor en blijf een tijdje doorroeren. 
⇾ Voeg de oestersaus, suiker en het limoensap toe en verhit dit geheel goed.
⇾ Schep de taugé en noedels door dit mengsel en roerbak voor 3 minuten.
⇾ Garneer dit met pinda's en bon appétit.


via GIPHY

Het is bewezen dat mensen die vaak pittig eten langer leven en dit is waarom.

Bron: ah.nl, 24kitchen.nl | Beeld: Unsplash