News

Onderzoek wijst uit: met een kinderstem tegen je hond praten is juist goed (en dus helemaal niet gek)

'Gaan wij lekker wandelen? Jaaaa hé, lekker samen naar buiten toe', zeg jij met een kinderachtige toon tegen je hond. Veel mensen hebben er een handje van om op een behoorlijk kinderachtige toon tegen hun hond te praten. Helemaal niet raar vind jij, maar je omgeving vindt het maar vreemd. Nou, laat ze dan maar dit nieuwtje zien: uit onderzoek blijkt namelijk dat met een kinderstem tegen je hond praten juist heel goed is.

Met een normale stem tegen je hond praten, dat kun je je toch niet voorstellen? Dat is pas raar, vind jij. Daarom gebruik je liever een kinderstem. Uit onderzoek van University of York blijkt dat op een kinderachtige, hoge toon tegen je hond praten, de communicatie tussen jou en je hond juist versterkt.

Kinderstem tegen hond

Uit het onderzoek blijkt dat honden meer geneigd zijn om tijd met hun baasje door te brengen en beter op instructies letten, wanneer de baasjes met een kinderstem met ze communiceren. Dus, praat jij met je hond alsof je met een kind van 2 praat? Dan moet je daar gewoon lekker mee doorgaan. Het is alleen maar bevorderlijk, en helemaal niet raar. Zo, zeg dat maar eens tegen al die familieleden en vrienden die je voor gek verklaren ;-).
hond baasje
Bron: University of York | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved