Lifestyle

Online daten: de do's en don'ts

Het doel van online daten is net als bij real life daten dat er meerdere dates volgen. Toch kan het contact via chatten en videobellen anders verlopen dan gepland en is het wellicht lastiger om een sneller een band op te bouwen. Om jouw online date-proces gladjes te doen verlopen, moet je de volgende do's en don'ts noteren. Vervolgdate gegarandeerd!

Vrouw online date via smartphone
Do's:
1 ~ Maak jezelf mooi zoals je bij een date buitenshuis ook zou doen. Dus trek niet alleen een mooie top aan, omdat je date dat toch alleen maar ziet via de cam, maar trek ook een leuke broek aan. Wanneer je moeite in jezelf steekt, kom je namelijk in de juiste mindset. 

2 ~ Als een echte selfiekoningin weet jij natuurlijk dat het juiste licht bepalend is voor de perfecte look. Zet je laptop of telefoon dan ook zo neer dat je er tiptop uitziet. Zo hoef je niet de hele tijd naar je eigen schermpje te kijken of je er nog wel goed uitziet. Nu heb je alle aandacht voor je date.

3 ~ Heb zinvolle gesprekken. Als je niet weet waarover je moet praten, durf dan spontane vragen te stellen om het ijs te breken. Maak desnoods een topiclijstje met onderwerpen die je wil bespreken, voor als het even stilvalt. Je date ziet toch niet dat je die bij je hebt.

4 ~ Wees creatief op je date. Maak samen een playlist voor de achtergrondmuziek of speel spelletjes, zoals een pubquiz. Ongemakkelijke stiltes vallen er nu sowieso niet.

5 ~ Durf een volgende videobeldate te plannen als het goed voelt, want van uitstel komt afstel. 

via GIPHY

Don'ts:
1 ~ Blijf niet te lang heen en weer chatten. Trek de stoute schoenen aan en vraag om die videobeldate. Je leert elkaar tenslotte beter kennen als jullie elkaar 'zien'. Daarbij is het veel leuker om nog gesprekstof te bewaren voor jullie date.

2 ~ Je camera uithouden is een dikke vette don't. Schaam je vooral niet. Wanneer je je 100 procent op je gemak voelt bij je date, is het fijn als jullie elkaar kunnen zien. 

3 ~ Ghost je matches niet. Niet leuk voor jou, niet leuk voor iemand anders.

4 ~ Als je geen connectie voelt met je match na het daten, vertel het diegene. Als iemand jou niet ziet zitten, wil je dit natuurlijk ook het liefst zo snel mogelijk weten in plaats van dat je aan het lijntje gehouden wordt.

5 ~ Doe geen dingen die je niet fijn vindt. Iemand die je online leert kennen heeft zich te houden aan jouw regels, dus als het niet goed voelt, skip die videocall. Laat je echt niet dwingen tot dingen die jij niet wil. You worth it.

Eigenlijk is er niet veel anders aan het online daten dan het normale daten. In het begin kan het misschien onwennig zijn en het kan voelen als een grotere opgave. Alles in het echt gaat natuurlijk makkelijker en sneller, maar zoals je leest is online daten het proberen zeker waard.

 

via GIPHY

Bron: marieclaire.co.uk, lexa.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved