News

Dit worden de nieuwe regels in het openbaar vervoer

Met ons studentenreisproduct reizen we met z’n allen heel wat af. Een dagje naar de andere kant van het land, een vriendin opzoeken die in een andere stad woont, of dagelijks reizen voor je studie: reden genoeg om de trein of de bus te pakken. Door het coronavirus hebben we onze ov-kaart al een tijdje niet meer gebruikt. Maar als we weer gaan reizen, dan zullen er heel wat dingen anders zijn door het coronavirus. Dit worden namelijk de nieuwe regels.

We maken met z’n allen ontzettend veel gebruik van het openbaar vervoer. Hoe makkelijk is het om een bus, tram, metro of trein te pakken die je binnen no-time op je bestemming brengt? In verband met het coronavirus moeten we allemaal zoveel mogelijk afstand van elkaar houden. En dat is best lastig. Zeker als je je bedenkt dat er zoveel mensen met het openbaar vervoer reizen.

Als jij weleens met het openbaar vervoer reist, dan weet je ongetwijfeld hoe druk het kan zijn. Hutjemutje in de bus of trein, dat ben jij wel gewend. Maar hoe gaan we nou verder, als het ‘normale leven’ straks weer opgepakt wordt?

Nieuwe regels in het openbaar vervoer

Er zijn nieuwe regels voor reizen met het openbaar vervoer. Wij zetten de nieuwe regels voor stations even voor je op een rijtje:
– Houd 1,5 meter afstand
– Houd zoveel mogelijk rechts
– Raak zo weinig mogelijk aan
– Houd op de roltrappen 4 treden afstand
– Gebruik de lift met maximaal 2 personen
– Houd 5 tegels afstand op het perron.

De regels zullen de komende tijd worden getest op zes stations: Arnhem Centraal, Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Gouda, Culemborg en Groningen Noord. Mocht het een succes zijn, dan wordt bepaald of de regels overal worden ingevoerd.
Bron: tubantia.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀