Health

Zo verzorg jij je gezicht goed tijdens quarantaine

Het coronavirus kent grote gevolgen. Zo mogen we niet meer naar school, geen leuke activiteiten meer doen buitenshuis, en is het 'normale' leven verdwenen. Toch moeten we er allemaal het beste van maken en goed voor onszelf blijven zorgen. Wat we dan ook zeker niet mogen vergeten is goede gezichtsverzorging. Met deze tips krijgt jouw gezicht de verzorging dat het nodig heeft.

1. Zorg voor genoeg daglicht
Hoewel we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is het geen probleem om iedere dag toch even een luchtje te scheppen. De hele dag binnen zitten is natuurlijk ook niks waard. Houd er rekening mee dat je afstand bewaard, maar ga toch ook echt naar buiten. Het is namelijk belangrijk dat jouw huid genoeg daglicht krijgt, want hierdoor krijg je meer vitamine D.

2. Verschoon je beddengoed vaak genoeg
We brengen meer tijd door in huis dan ooit, dus waarschijnlijk lig je ook net wat vaker met je gezicht op je kussen. Het is belangrijk dat je je beddengoed vaak genoeg verschoont. Waarom dit zo belangrijk is, en hoe vaak je je beddengoed moet vervangen lees je in dit artikel. En schrik niet, want hoe vaak je je beddengoed moet verschonen is waarschijnlijk een stuk vaker dan je denkt.
gezichtsverzorging coronavirus
3. Scrub je huid
Er zit waarschijnlijk meer vuil op je huid dan je denkt. Om je gezicht even goed te reinigen, is het belangrijk dat je je huid zo af en toe scrubt. Doe dit ongeveer 2 keer per week. Niet te vaak, want je huid moet ook de mogelijkheid hebben om te herstellen. Zorg er wel voor dat je een scrub gebruikt die echt voor je gezicht bedoeld is, want een lichaamsscrub is te grof en zal juist voor beschadiging zorgen.

4. Breng een maskertje aan
Je huid verdient het om af en toe even verwend te worden. Probeer daarom iedere week een maskertje aan te brengen. Een gezichtsmasker zorgt ervoor dat jouw huid weer helemaal zacht, fris en schoon wordt. Je kunt het maskertje het beste na het scrubben aanbrengen, want dat reinigt 'ie je huid nog beter.

5. Doe zonnebrand op
Het is best lekker weer deze weken, dus de kans is groot dat jij zo nu en dan een zonnestraaltje mee probeert te pakken. Groot gelijk heb je, maar zorg er wel voor dat je je gezicht insmeert met een goede zonnebrand. Hoewel je misschien denkt dat de zon niet zo fel is, is dat toch wel echt zo. Je kunt al snel verbranden en dat is absoluut niet bevorderlijk voor je huid.

6. Raak je gezicht zo min mogelijk aan
Het is sowieso al belangrijk dat je je gezicht zo min mogelijk aanraakt, maar zeker in deze periode moet je het aanraken van je gezicht vermijden. Er zitten veel bacteriën op je handen, en als deze bacteriën bij je gezicht komen is dat gevaarlijk. Daarnaast is het ook nog eens slecht voor je huid, dus houd die handen weg.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved