Beauty

Grijs haar door stress: is het mogelijk?

Grijs haar is iets wat veel mensen zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Daarnaast is het toch ook een populaire kleur om je haar in te verven. Heb je onlangs een grijze haar gespot bij jezelf of ben je bang dat je ze krijgt? Stress kan misschien de oorzaak hiervan zijn…

Stress heeft invloed op je uiterlijk

Iedereen heeft wel eens zijn stress-momenten. Als je een deadline moet halen of wanneer je moet presenteren. Brr… Gelukkig zijn er genoeg nuttige tips die helpen tegen stress. Toch heeft de ene hier meer last van dan de ander. Dit is soms zo erg dat het invloed heeft op je uiterlijk. Je kunt puistjes krijgen, je haar kan uitvallen en zelfs grijs worden. Oh, no!


via GIPHY

Grijs haar door stress

Alhoewel alleen stress geen grijs haar zal veroorzaken, is er een onderzoek dat zegt dat het vergrijzingsproces hierdoor wel sneller in gang gaat. Normaal word je vanaf je 35ste grijs. Ook hangt dit hangt af van je genen, hormonen en je omgeving. In het onderzoek testen ze muizen door ze bloot te stellen aan stress, hierdoor krijgen ze grijs haar als gevolg.  Dit onderzoek is niet een bevestiging dat dit ook voor mensen geldt. Uit een ander onderzoek blijkt dat een overvloed aan oxidatieve stress ervoor kan zorgen dat je cellen afsterven en je haar dus kleur verliest. Roken en vitaminetekort kan dit ook vergroten. Goede reden om te stoppen, right?

Bron: insider.com, ijtrichology.com | Beeld: iStock

Must reads 👀