Health

Deze voordelen van wandelen kende je nog niet

Flaneren, een luchtje scheppen of de benenwagen pakken, een lekker stukje wandelen is wat jou deze quarantaine door gaat slepen. Wij vertellen je waarom wandelen het helemaal is en je hier maanden terug al mee moest beginnen.

1. Topsport voor anti-sporters
Het is belangrijk om aan je dagelijkse beweging te komen en wanneer je van het idee van sport al begint te puffen, dan maken we je sowieso blij met de informatie dat elke dag een half uur wandelen al een boost aan je lichaam geeft.

2. Less stress
Je werk, studie of lover en niet te vergeten de coronacrisis veroorzaken je vast een hoop kopzorgen. Het is voor velen niet onbekend om deze tijd veel te piekeren en te stressen. Door een half uur je benen te strekken tijdens een wandeling geef je je lichaam en geest de mogelijkheid om alle stress los te laten. Tijdens het rondje wandelen geef je jezelf de tijd om situaties beter te relativeren. Als je weer thuis komt kijk je weer met een frisse blik naar de hobbels op de weg en lukt het je stukken beter om iets weer op te pakken.

3. Calorieën killer
Wandelen wordt eigenlijk enorm onderschat, wellicht omdat het er niet zo fanatiek uitziet als voetbal, hardlopen of fitness, maar ook met hardlopen bouw je spieren op, verbrand je vetten én calorieën. 

4. Zwaaien naar een opgezwollen buik
Heb je regelmatig last van een opgeblazen buik? Dan is wandelen helemaal de oplossing voor jou. Wandelen is namelijk supergoed voor de spijsvertering en wanneer je iedere dag wandelt zul je ervaren dat je spijsvertering steeds meer verbetert. Wanneer alles in de buik soepeler werkt, vermindert je opgeblazen buik en ga je lekkerder in je vel zitten. 

via GIPHY

5. Droomderriè​re 
Dat wandelen een hoop gezonde voordelen heeft is nu bekend, maar wandelen is ook nog eens goed voor het vormen van de bips en het stroomlijnen van de benen. 

6. Wandelen verbetert je seksleven
Niet zo in de sexy vibes door alle stress? Ga aan de wandel. Nadat je in beweging bent geweest voel je je goed en wanneer je in een positieve stemming bent, heb je veel sneller zin om die positiviteit mee de slaapkamer in te nemen.

7. Verbeter je nachtrust
Door iedere dag te wandelen help je je biologische klok zijn werkt te doen, waardoor je beter in slaap valt en doorslaapt.

8. Brain training
Wanneer je je hele leven lichamelijk actief blijft en op zijn minst iedere dag een blokje om gaat, vermindert dat de kans op alzheimer met twintig tot vijftig procent. Als je wandelt ben je ook opgewekter en je geheugen werkt beter.

9. Wandelen hoeft helemaal niet saai te zijn
Wandelen kun je samen doen, zelfs in deze coronatijden op gepaste anderhalve meter afstand. Met je bestie of lover klets je de kilometers weg zonder dat je het doorhebt. Loop je liever alleen? Luister dan eens luisterboeken of podcasts om je verveling tegen te gaan. Geen idee wat je moet luisteren? Luister deze luisterboeken of deze podcastst op advies van de Girlscene-redactie.
Vrouw wandelt in zon
Bron: feeling.be, gezondheidsnet.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved