Lifestyle

Dit is wat je dromen écht betekenen

Wij zijn echt dol op slapen, vooral als we geen wekker hoeven te zetten. Maar nu tijdens de quarantaine tijd, dromen wij opeens veel meer dan voorheen. Herkenbaar? Veel mensen onthouden tijdens deze periode hun dromen ook veel beter. Maar hoe kan dat? En wat betekenen deze dromen eigenlijk?

Dromen onthouden
Slaapdeskundige Rob de Ron zegt dat we nu meer dromen doordat mensen nu vanuit huis werken of vanuit huis school en lessen volgen. Je hoeft niet meer de deur uit, dus de wekker gaat niet meer zo vroeg als normaal. Veel mensen worden daardoor uit zichzelf wakker, je wordt niet zomaar meer door je wekker uit je droom gerukt. Je laat je droom lekker zijn gang gaan en wordt pas wakker als hij is afgelopen, dan onthoudt je hem ook beter. Daarnaast wordt ons slaapritme beïnvloed door onze biologische klok en die is nu helemaal in de war. Ons dagelijkse ritme is anders en dat heeft onze biologische klok een enorme klap gegeven. Dat zorgt ervoor dat we slaperiger dan normaal wakker worden en daardoor meer onthouden van onze dromen.

Maar genoeg over het onthouden van dromen, want wat betekenen ze nou eigenlijk? 

Je valt
Val je in je droom naar beneden van een trap of als je aan het klimmen bent? Dan staat dit symbool voor dat je te veel gevraagd hebt van jezelf de afgelopen tijd. Het is eigenlijk een waarschuwing voor jezelf: doe je nog wel wat je leuk vindt en haal je er nog wel genoeg energie uit? Als je in je droom niet valt, maar wel bang bent om te vallen, kan het zijn dat je bang bent om los te laten. Het is goed om in het echte leven even erbij stil te staan waar je dan precies bang voor bent om los te laten.

Je wordt achtervolgd
Iedereen heeft denk ik wel eens een droom gehad, waarin hij of zij achtervolgd werd. Dat je achterna wordt gezeten, laat eigenlijk zien dat je onbewust ergens bang voor bent. Als je achterna wordt gezeten door een dier, kan dit symbool staan voor een emotie die je verdrongen hebt. Wordt je achtervolgd door de politie bijvoorbeeld, dan kan het zijn dat je iets graag wilt, maar bang bent dat het niet mag of zelfs weet dat het niet mag.

Je wordt verlaten
Word je verlaten in je droom? Dit staat symbool voor dat je het moeilijk vindt om je toekomstplannen te schetsen. Je wil graag gelukkig en succesvol worden, maar vindt het moeilijk om na te denken over de toekomst.

via GIPHY

De dood
Droom je over de dood of over een dierbare die overlijdt? Dan geeft deze droom aan dat je een bepaalde eigenschap mist, die deze persoon eerst wel had. Je bent eigenlijk op zoek naar die fijne eigenschap, het fijne gevoel dat die persoon jou gaf. Als je wakker wordt, is het goed om na te denken wat die persoon zo fijn maakte. Dan weet je waar je naar op zoek bent.

Je bent naakt
Droom je erover dat je opeens naakt bent? Dan staat dit symbool voor dat er verbetering aankomt met betrekking tot je persoonlijke omstandigheden. Dat klinkt toch nog positief, ondanks het naakt zijn ;). Droom je dat je iemand anders opeens naakt ziet, dan is dit helaas negatief. Dit staat symbool voor dat je misleid wordt door vrienden of bekenden.

Ben je klaar met dromen en wil je gewoon een echte droom waar maken? Lees dan hier hoe je je dromen moet volgen.

Bron: rtlnieuws.nl, metronieuws.nl, alletop10lijstjes.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved