Food

Zo maak je Oranje tompoucen voor Koningsdag

Koningsdag staat weer voor de deur. Bij deze dag denk je meteen aan: de verjaardag van Willie, versierde straten en een lekker drankje drinken met je besties. Een ander ding mag natuurlijk niet ontbreken: De Oranje tompouce. Geen zin om hiervoor naar de supermarkt te gaan? Je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Ingrediënten voor 4 stuks: 

- 250 ml melk 
- 3 eidooiers 
- 25 gram bloem 
- 40 gram suiker 
- half vanille stokje 
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 100 gram poedersuiker
- scheutje water
- oranje kleurstof

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Laura Kieft | Laura’s Bakery (@laurasbakery) op

Het recept: 

♥  Begin met het samenvoegen van de eidooiers, suiker en bloem in een kom. Meng dit tot een glad mengsel.

♥  Giet de melk samen met het vanillestokje in een steelpan en breng dit aan de kook. Haal het stokje eruit wanneer de melk begint te koken.

♥ Verwijder met het puntje van een schilmes het vanillemerg en voeg dit toe aan de melk.

♥ Pak de kom met het eiermengsel erbij en giet de melk -terwijl je het mengsel roert- in deze kom. Giet alles vervolgens weer terug in de pan.

♥ Laat het mengsel nu tien minuten zachtjes koken.

♥ Verwarm de oven op 220°C.

♥ Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Vergeet het af en toe niet te roeren, zo voorkom je ‘velletjes’ in je room.

♥ Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Prik daarna met een vork gaatjes in het deeg.

♥ Terwijl je de room laat afkoelen, bak je het bladerdeeg ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze lichtbruin worden.

♥ Nu is het tijd voor het glazuur: Meng de poedersuiker met een beetje water door telkens een eetlepel water eraan toe te voegen. Stop wanneer het glazuur stroperig, maar smeerbaar wordt.

♥ Voeg daarna een eetlepel oranje kleurstof aan het glazuur toe. Als je de tompoucen wat donkerder wilt, kun je wat meer kleurstof toevoegen.

♥ Snijd vervolgens alle plakjes doormidden zodat je in totaal acht gelijke rechthoekken krijgt.

♥ Spuit of smeer op vier bladerdeegplakjes het afgekoelde room en dek het vervolgens af met een ander plakje. 

♥ Als finishing touch: besmeer de bovenkant van elke tompouce met een laagje oranje glazuur.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved