Beauty

Haar verzorgen zonder kapper? Met deze tips word jij een pro

Wij ladies willen het liefst altijd voor de dag komen met een mooie bos glanzende, verzorgde lokken. Daarvoor brengen we met liefde een bezoekje aan de kapper. Helaas zit dat er voorlopig even niet in. Gelukkig kom je al een heel eind als je zelf lief bent voor je lokken. Met deze tips kan jij je haar verzorgen zonder kapper.

Ga niet zelf je haar knippen 
Als je last hebt van gespleten haarpunten, wil je die er het liefst zo snel mogelijk afknippen. We get that. Toch is het écht geen goed idee om zelf met een schaar in de weer te gaan. Het is beter om nog even te wachten, dan met een mislukte coupe rond te lopen. Als je immers niet tevreden bent over het resultaat van je eigen knipbeurt, duurt het weer super lang voordat je kapper dit kan herstellen.Gebruik een serum
Natuurlijk kun je wachten totdat je eindelijk weer in de kappersstoel ligt, maar je haar verzorgen zonder kapper is echt niet zo lastig. Er zijn bijvoorbeeld genoeg serums te vinden die je haar een echte boost geven. Je haar voelt daarna mega zacht en ziet er ook nog eens een stuk gezonder uit. 

Was je haar niet te vaak
Als je een tijdje niet naar de kapper bent geweest, herken je dit misschien wel: je krijgt de neiging om je haar vaak te wassen. Toch is dit absoluut niet handig. Je kunt het beter maximaal drie keer per week wassen met een fijne shampoo. Als je je haar te vaak wast, breekt het juist sneller af. Focus liever op drie goede wasbeurten en sluit af met een fijne conditioner. Als je het lastig vindt om je wasbeurten te beperken, gebruik dan een droogshampoo tussendoor. 

Investeer in een goede haarborstel
Waarschijnlijk liggen er tussen je haarproducten een heleboel borstels die je overal en nergens hebt aangeschaft. Voor een paar euro koop jij er regelmatig een nieuwe bij, als je hem bijvoorbeeld weer bij je bestie bent vergeten. Toch is het verstandig om wat geld te investeren in een goede haarborstel, eentje met zwijnenhaar bijvoorbeeld. Dat zorgt er ook voor dat je toch al kwetsbare haar minder snel afbreekt. 

Vraag het internet om een helpend handje
Op de momenten dat jij je kapsel liet verwennen in de salon, overlegde je waarschijnlijk ook regelmatig met je kapper over de staat van je lokken. Of course, het is super jammer dat dit nu niet meer kan, maar no worries. Er zijn online genoeg tools te vinden. Zo kun jij je haar verzorgen zonder kapper en hoef je niet wakker te liggen om je hair struggles. En als jouw besties gék van je worden nu dat kappersbezoekje voorlopig is uitgesteld, dan kun je altijd nog hinten op fijne cadeautjes met producten voor je haar, zodat jij een stuk relaxter bent. Gunnen ze jou en zichzelf vast wel! Even je moeder lief aankijken of haar zelf trakteren voor Moederdag kan natuurlijk ook. Kunnen jullie daar samen gebruik van maken. Een win-winsituatie, right

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved