Lifestyle

Dit zijn de 6 leukste spellen voor een spelletjesavond

Een spelletjesavond klinkt misschien niet zo spannend, maar het kan echt super leuk zijn. Je moet alleen wel eerst de goede spellen uitkiezen. Nu we met zijn allen veel thuis zitten, is dit het perfecte moment om al je spellen even uit de kast te halen. Ben jij die fanatieke speler, die altijd voor de winst gaat of is winnen niet belangrijk voor jou? Wij hebben de zes leukste bordspellen bij elkaar gezet om een gezellige avond met je familie te hebben. Have fun!

30 Seconds

30 Seconds, hét spel dat tegenwoordig helemaal trending is. Bij dit spel krijg je een kaartje met vijf onderwerpen en moet je deze omschrijven aan je team. Samen met je team moet je zoveel mogelijk antwoorden proberen te raden. Het team dat het snelste de meeste antwoorden raadt wint het spel. Dit is dan ook een leuk spel om te spelen en je wordt vanzelf fanatiek.

View post on Instagram
 

Wie ben ik?

‘Wie ben ik’ is het spel waar je een bord krijgt met allerlei mensen met verschillende looks. Door vragen te stellen zoals, ‘Ben je een man?’, kom je steeds dichterbij je antwoord. Je mag alleen vragen stellen waar je ja of nee op kan antwoorden. Degene die als eerst het persoon van de ander raadt, wint het spel.

View post on Instagram
 

Monopoly

Monopoly is een spel dat redelijk lang duurt. Heb je niet zoveel geduld? Ga dan vooral niet Monopoly spelen! Als je wel geduld hebt is het een super leuk spel. Bij dit spel gaat het erom dat je zoveel mogelijk straten koopt. Elke keer als er een andere speler in jouw straat komt, krijg jij geld van die speler. Tip: probeer de duurste straten te kopen!

View post on Instagram
 

Party & Co

‘Party & Co’ is een spel met super leuke opdrachten. Samen met je team moet je zo veel mogelijk antwoorden proberen te raden. Jij moet raden wat er op het kaartje van je teamgenoot staat, terwijl je teamgenoot aanwijzingen geeft door te tekenen, neuriën of gebarentaal. Je krijgt 30 seconden de tijd om het antwoord te raden. 

View post on Instagram
 

Mens Erger Je Niet

Bij het spel ‘Mens erger je niet’ gaat het erom dat je zo veel mogelijk pionnen van je tegenstander het bord af gooit, zodat jij elke pion veilig thuis kan brengen en het spel wint. Vaak worden pionnen eraf gegooid als ze bijna binnen zijn, maar dat is juist grappig! Zolang het niet jouw pionnen zijn… Het spel heet dan wel mens erger je niet, maar je ergeren doe je zeker… 😉

View post on Instagram
 

Speak Out 

‘Speak Out’ is het spel waar je niet meer bij komt van het lachen. Tijdens Speak Out krijg je een soort bitje in wat je mond uitrekt, hierdoor is het super moeilijk om elkaar te verstaan. De spelers met het bitje moeten een rare zin oplezen, maar vaak lijkt het niet eens op wat het eigenlijk zou moeten zijn. Dit zorgt dus ook voor grappige momenten!

View post on Instagram
 

Andere leuke bordspellen

 

Bron: bol.com | Beeld: iStock