Health

Dit is waarom chocolade een goede werking heeft op je hersens

Nu we in quarantaine zitten, is chocolade onze beste vriend. Het is zo verleidelijk om zo'n hele reep naar binnen te werken, maar achteraf voel je jezelf dan weer schuldig... Eigenlijk is dit helemaal niet nodig, want chocolade blijkt juist goed voor je hersens te zijn. Goed excuus om nog een paar blokjes te eten, toch?

Chocolade is goed voor je hersens

Natuurlijk maakt chocolade je niet summer body ready, maar toch heeft het ook goede eigenschappen. Chocolade zorgt er namelijk voor dat je hersens beter functioneren. Er is een eigenschap (flavonoïden) in cacao, die zorgt voor een gezonde doorbloeding en dat je hersens op zijn best zijn. Dit ingrediënt zit dus ook in chocolade en zorgt ervoor dat je hersens zo goed mogelijk werken en actiever zijn. Het helpt zelfs om sneller te kunnen denken en problemen op te kunnen lossen.

Ben je gek op chocolade? Dan moet je deze recepten eens proberen.

Het gaat tekenen van ouderdom tegen

Volgens Dr. Anthony Youn heeft pure chocolade een anti-ageing-effect. Chocolade met minstens 70% cacao en zo min mogelijk toegevoegde suiker is hét middel om tekenen van ouderdom te bestrijden. Met deze percentages zijn er namelijk genoeg antioxidanten die de nodige werking hebben. Chocolade helpt ook voor de mentale gezondheid, vooral voor mensen ouder dan 65 jaar. Het helpt bij het behoud van het geheugen en houdt de hersenen functioneel en gezond. Een goede reden om je opa en oma een reep pure chocolade op te sturen. 

Wist je dat chocolade ook helpt tegen hoesten? Lees hier waarom.

Bron: thefrisky.com, express.co.uk | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved