Lifestyle

Te veel notitieboekjes in huis? Hier kun je ze voor gebruiken

Terwijl jij door de winkel loopt, zie je een stapel met leuke notitieboekjes liggen. Je hebt er al heel wat thuis in de kast liggen, maar zó leuk als deze notitieboekjes? Zo heb je ze nog niet gezien. Na niet al te lang twijfelen besluit je ‘m toch te kopen. Je kunt het boekje vast wel ergens voor gebruiken. Het gevolg? Een kast vol met ongebruikte notitieboekjes. Maar vanaf nu niet meer, want voor deze dingen kun jij notitieboekjes gaan gebruiken.

✍ Bullet journal
Ze zijn helemaal in tegenwoordig: bullet journals. Eigenlijk zijn het gewoon notitieboekjes die op allerlei creatieve manieren worden opgevuld. Het is een schetsboek, een dagboek, een agenda en een to-do list in één. Pak er allerlei gekleurde stiften bij en maak het boekje helemaal naar je eigen smaak. Handletteren, foto’s en stickers mogen hierbij niet ontbreken.

✍ Notities
Je kunt een notitieboekje gebruiken voor notities, uiteraard. Het is ontzettend handig om een notitieboekje en een pen in je tas te hebben, die je altijd bij je draagt. Als je dan een keer iets moet onthouden of als je iets te binnen schiet, dan kun je dit gelijk opschrijven in je notitieboekje. Handig!

✍ Gedachten opschrijven
Soms is het heerlijk om even lekker van je af te schrijven. Alles waar je je druk over maakt, waar je blij mee bent, of waar je je verdrietig om voelt kun je op papier zetten. Voor veel mensen lucht dit heel erg op. Misschien het proberen waard?
✍ Doodles
Gedachteloos doodlen, dat heb je vast weleens gedaan. Terwijl je aan het bellen bent, of gewoon als je je verveelt. Doodles zijn een soort van krabbels, die je doelloos op papier zet. Je kunt natuurlijk op ieder blaadje dat je tegenkomt gaan doodlen, maar je kunt ook een notitieboekje gebruiken voor al jouw doodles.

✍ Quotes
Als jij een beetje fan bent van quotes, dan is een quotesboekje een goed idee. Iedere quote die je te binnen schiet kun je opschrijven, en uiteindelijk heb je een mooie samenvatting van alle quotes die bij jouw leven passen.

✍ To do lijstje
Om stress te verminderen en opdrachten op tijd af te krijgen, is een to do lijstje ideaal. Schrijf de datum bovenaan de pagina, en schrijf eronder wat je die dag allemaal wilt doen. Het voelt heel goed om uiteindelijk alle punten af te kunnen vinken, en je hebt een duidelijk overzicht van wat je gedaan hebt en wat je nog moet doen. Heel handig voor alle chaooten onder ons ;-).

Beeld: iStock

Must reads 👀