Food

Haal de McDonald’s in huis: zo maak jij jouw eigen Big Mac schotel

Een uitje naar de McDonalds zit er door het coronavirus helaas even niet meer in. Vervelend, maar het is niet anders. Het zal dus nog wel even een tijdje duren voordat jij weer van die lekkere Big Mac kunt genieten. Tenzij je het niet erg vindt om wat tijd door te brengen in de keuken. Je kunt de McDonald’s namelijk gewoon in huis halen: zó maak jij jouw eigen Big Mac schotel.

Ingrediënten
De saus:
ᴹ 3 eetlepels mayonaise
ᴹ 2 eetlepels tomatenketchup
ᴹ 2 eetlepels piccalilly
ᴹ 1 theelepel suiker
ᴹ 1 theelepen natuurazijn
​ᴹ 1 snuf sweet chili kruiden
ᴹ 0,5 theelepel zout
ᴹ 0,5 geraspte rode ui

De schotel:
ᴹ 400 gram gehakt
ᴹ 6 kleine augurkjes
ᴹ 6 plakken cheddar
ᴹ 4 eetlepels ketchup
ᴹ 1 zak aardappelbolletjes
ᴹ 1 witte ui
​ᴹ 1 eetlepel worcestersaus
ᴹ 1 theelepel knoflookpoeder
ᴹ 1 theelepel uienpoeder
​ᴹ ½ theelepel zout
ᴹ ½ theelepel witte peper
ᴹ ¼ krop ijsbergsla
ᴹ zout​

Het recept:
Oké, de benodigdheden heb je nu in huis. Tijd om met het echte werk te beginnen. We starten met het maken van de overheerlijke Big Mac saus.

De saus
Het maken van de saus is niet moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen is goed naar het ingrediëntenlijsje kijken. Pak een kom en meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Houd er rekening mee dat het schaaltje geschikt moet zijn voor in de magnetron, want het mengsel moet nu 30 seconden lang in de magnetron (800 watt). Dek het schaaltje af met folie en zet deze in de koelkast. Laat de saus 30 minuten afkoelen in de koelkast.

De schotel
Nu is het tijd om te beginnen met de schotel. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pak een ovenschaal, en bedek de onderkant van de schaal met een laag aardappelbolletjes. Zet de schaal nu 25 minuten lang in de oven. Zet de oven niet uit, want deze ga je later ook nog gebruiken.

Snijd de augurk in plakjes, snijd uienringen en hak de ijsbergsla fijn. Bak nu het gehakt in de pan. Hier heb je geen boter voor nodig, want gehakt bevat zelf al genoeg vet. Als het gehakt goed is voeg je de ketchup, worcestersaus, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en zout toe. Haal de ovenschaal uit de oven en strooi nog wat zout over de aardappelbolletjesbodem. Verdeel het gehakt over de aardappelbolletjes.

Leg de plakjes cheddar bovenop de schotel en zet de schotel 2 minuten lang in de oven. Zodra de cheddar gesmolten is kun je de ovenschaal weer uit de oven halen. En violá: nu hoef je alleen nog maar te genieten van jouw zelfgemaakte Big Mac schotel.

Dit overheerlijke recept is van sterkindekeuken.nl. Vind je het recept moeilijk te volgen? Dan kun je hieronder ook hun video bekijken.

Watch on YouTube

Bron: sterkindekeuken.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀