Lifestyle

Herkenbare struggles tijdens het koken en bakken

Alweer aangebrand? En dit recept klopt helemaal niet? Hoe leuk het ook is om te koken, horen hier ook een aantal minpunten bij. Omdat we in quarantaine zitten, is de verleiding nog groter om je inner-keukenprinses naar boven te laten komen. Girlscene heeft de meest herkenbare struggles op een rijtje gezet. Herken jij ze allemaal?

1. Hoe kan dit mislukken?

Je hebt alle stappen gevolgd en precies de juiste hoeveelheden gebruikt, maar toch lijkt jouw creatie alles behalve op het eindresultaat doe je zou moeten hebben. Hoe komt dit toch?! Misschien is het recept toch verkeerd geschreven of kloppen de verhoudingen niet. Het ligt natuurlijk noooooit aan jouw bakkunsten. 

Kan jij écht niet koken? Dan herken je deze dingen sowieso.

2. Je hebt nét dat ingrediënt niet meer in huis

Je bent lekker op weg en bent al als een gek aan het mixen. Ineens kon je erachter dat je te weinig boter hebt. Tot je grote schrik ligt er ook geen reserve in de koelkast. Ah nee, nu moet je weer naar de winkel of je neemt het risico om zonder de aangegeven hoeveelheid verder te bakken. It's up to you.

3. Je vergeet de tijd

Je hebt het voor elkaar om een perfecte cake in de oven te kunnen schuiven zonder dat er ook maar iets fout ging. Hij moet 25 minuten in de oven en daarvoor zet je een timer. De timer gaat netjes af en jij drukt hem ook netjes uit, alleen vergeet je vervolgens de cake daadwerkelijk uit de oven te halen. Oops! Die kan als kooltjes op de bbq...4.  Vergeten te ontdooien

Je kijkt al de hele dag uit naar dat lekkere stukje vlees die je vanavond gaat eten, maar als je thuiskomt blijkt het dat je deze helemaal niet uit de vriezer hebt gehaald. Daar gaat je verrukkelijke maaltje. Dan maar bestellen of een pizza in de oven.

Liever zelf een pizza maken? Probeer dan dit verrukkelijke pizza-recept.

5. Te veel (of te weinig) van het goede

Hoe lekker het ook is om een beetje extra zout of suiker toe te voegen aan je gerecht, kan je ook overdrijven. Daarnaast kan het minderen van deze ingrediënten soms ook verkeerd uitpakken. Het water loopt nog net niet uit je mond als je eindelijk kan eten, maar dan blijkt het ineens veel te zoet of zout te zijn of juist heel erg flauw. Bah! Volgende keer maar wat minder (of juist meer)...

Beeld: iStock, Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved