Lifestyle

Met deze typische klasgenoten zat jij vroeger op school

Misschien is de basisschool al een poos geleden, maar waarschijnlijk kun je jezelf deze periode nog wel (vaag) herinneren. Lekker buitenspelen in de pauze, de CITO toets, eindmusical en gewoon school natuurlijk. Je klas zat altijd vol verschillende kinderen. Herken jij deze types nog?

1. De druktemaker

Er is al-tijd één kind die iets te veel energie heeft. Dit kind moet constant duidelijk maken dat hij of zij er ook is en dat zorgt altijd voor veel rumoer tijdens de les. Daarnaast is het juist wel gezellig om zo'n gangmaker in de klas te hebben. 

2. De slimste

Natuurlijk is er altijd iemand de slimste. Deze leerling heeft altijd het antwoord op bijna alle vragen die de leraar stelt. Wel handig als jij het even niet weet. Dit kind heeft altijd de beste cijfers en totaal geen moeite met school. 

3. De dromer

Dit kind zit meestal voor zich uit te staren en lette niet altijd even goed op. Als jij hier bevriend mee bent, moet je diegene altijd bijpraten in de pauze. Wel zijn deze kinderen altijd erg leuk om mee te spelen, want ze hebben meestal de grootste fantasie.4. De leider

Deze leerling is de leider van de klas en heeft altijd een plan van aanpak. Als er in groepjes gewerkt moet worden, heeft hij of zij altijd een idee hoe het beste kan verlopen. Deze leerling kijkt vooral toe en zet anderen aan het werk. 

5. De opstandige

Als de leraar A zegt, zegt deze leerling B. Dit kind gaat altijd tegen de leraar in en dat zorgt voor bijzondere situaties. Deze leerling wordt vaak uit de klas gestuurd, of moet zelfs nablijven. Oops! Ook heeft hij of zij altijd al een eigen plan en is een (tikkeltje) eigenwijs. 

6. De stille

Meestal is er ook iemand in de klas die bijna niet opvalt, omdat hij of zij amper wat zegt. Dit kind staat liever niet in de belangstelling en is gewoon op school om te leren. Als hij of zij dan eenmaal wel wat zei, doet het er ook toe.  

Naast leren, deden we op school ook een aantal 'nutteloze' dingen. Herken jij deze?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved