Food

Snelle snacks om te maken als je hangry bent

We kennen het allemaal, hangry zijn. Je hebt zo veel honger dat je gewoon chagrijnig of zelfs boos wordt omdat je nog niks hebt gegeten. Je hebt dan geen zin om nog een half uur in de keuken te staan om een maaltijd te bereiden. Met deze recepten is dat overbodig. Je hebt ze in een handomdraai op tafel staan en ze zijn ook nog eens ontzettend lekker.

1. Avocado toast tomaat

Ingrediënten:

– 1 avocado
– citroensap
– feta
– 1 tomaat
– 1 plak brood
– zout & peper
– tuinkers (optioneel)

Het recept:

♥ Rooster het brood.
♥ Snijd de avocado doormidden en haal het vruchtvlees eruit.
♥ Stop het vruchtvlees in een kom, besprenkel met druppels citroensap en zout & peper na smaak.
♥ Prak het vruchtvlees.
♥ Was de tomaat en snijd deze in plakjes.
♥ Smeer de avocadospread op het brood.
♥ Leg hier de plakjes tomaat en de feta op.
♥ Bestrooi met tuinkers na smaak.

2. Nutella brownies

Ingrediënten:

– 5 flinke el Nutella
– 2 eieren (groot)
– 120 gr bloem
– boter
– poedersuiker

Het recept:

♥ Verwarm de oven voor op 170°C.
♥ Meng de Nutella, eieren en de bloem in een diepe kom met de mixer tot een glad beslag. 
♥ Smeer de binnenkant van de bakvorm in met een laagje boter.
♥ Giet het beslag in de bakvorm.
♥ Bak voor twaalf minuten in de oven (niet langer, om uitdrogen te voorkomen)
♥ Haal de brownies uit de oven en laat afkoelen.
♥ Bestrooi met poedersuiker.

Liever zin in een drankje? Zo maak je een Nutella Kinder Bueno milkshake

3. Pitabrood pizza

Ingrediënten:

– 1 pitabroodje
– 1 el spaghettisaus of pizzasaus
– halve bol mozzarella
– 1 knoflookteen
– kruiden naar smaak (oregano, basilicum)
– olijfolie
– geraspte kaas
– zout
– halve paprika
– halve tomaat
– 1 kleine ui

Het recept:

♥ Verwarm de oven voor op 200°C.
♥ Snijd het pitabroodje doormidden en een beetje olijfolie aan de binnenkant.
♥ Pers de knoflook en verspreid over het pitabroodje.
♥ Smeer de saus over de pita.
♥ Strooi de geraspte kaas hierover.
♥ Snijd de mozzarella in plakjes en leg dit ook op het pitabroodje.
♥ Snijd de paprika, ui en tomaat in plakjes en leg op het pitabroodje.
♥ Bestrooi met kruiden en een snuifje zout.
♥ Bak ongeveer zes minuten tot de kaas gesmolten is.
♥ Haal uit de oven en laat afkoelen.

4.  Broodje pindakaas (met een twist)

Ingrediënten:

– 1 el pindakaas
– cornflakes
– 1 plak brood
– halve banaan
– 5 blokjes witte chocolade
– honing

Het recept:

♥ Smeer een royale laag pindakaas op het brood.
♥ Snijd de halve banaan in plakjes en beleg het brood hiermee.
♥ Verpletter de chocolade en cornflakes in een vijzel of met een deegroller.
♥ Sprenkel dit over het broodje heen. 
♥ Drapeer hier honing overheen. 

Bron: kirbiecravings.com, brit.co | Beeld: iStock, Unsplash