Films & Series

Netflix films: Deze film klassiekers moet je gezien hebben

Netflix is onze beste vriend deze tijd maar weet jij niet meer welke film je moet kijken? Gelukkig heeft Netflix een breed aanbod en staat het vol met de mooiste, grappigste en spannendste klassiekers. Heb jij deze al gezien?

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Joel kan niet geloven dat zijn vriendin Clementine al haar herinneringen aan hun stormachtige relatie heeft laten verwijderen. Hij neemt contact op met de uitvinder, Dr. Howard Mierzwiak zodat hij ook Clementine uit zijn eigen geheugen kan wissen. Als Joel’s herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, wordt hij opnieuw is love met zijn ex vriendin. Daarom probeert hij met alles wat hij heeft het proces te stoppen. 

Watch on YouTube

2. Clueless (1995)

Cher en Dionne zijn verwende meisjes die liever zo populair mogelijk zijn dan dat ze de hoogste cijfers halen. Maar Cher wil ook de mensen die het wat minder hebben een steuntje in de rug geven. Ze matcht bijvoorbeeld twee leraren en ze geeft haar nieuwe nerdy vriendin Tai een make-over en wil ze ervoor zorgen dat Tai het populairste meisje van de school wordt. Cher is daarnaast ook op zoek naar het perfecte vriendje, die ze op een onverwachte manier tegen het lijf loopt. 

Watch on YouTube

3. Dirty Dancing (1987)

Als Frances ‘Baby’ Houseman met haar ouders op vakantie in het natuurpark Catskills is, neemt ze lessen in Merengue dansen tegen de verveling. Het wordt meteen een stuk leuker als ze dansinstructeur Johnny Castle leert kennen. Hij leert haar de passen van een nieuwe dans (dirty dance) en ontdekt hierdoor haar eigen krachten en talenten. Door te dansen kan Frances zichzelf en haar liefde voor Johnny laten zien.

Watch on YouTube

4. Costa! (2001)

In deze Nederlandse klassieker zie je proppers Rens en Frida, die klanten voor discotheek ‘Costa!’ proberen te fixen maar de concurrentie is groot. Na al dat een werkdag moeten ze ‘s avonds in de disco op hun best dansen. Buitenbeetje Janet is voor het eerst met haar oudere zus Frida op vakantie. Als blijkt dat zij heel goed kan dansen nodigt Rens haar uit om bij het dansteam van Costa! te komen. Rens valt als een blok voor Janet. Als er een danswedstrijd wordt georganiseerd  hebben ze Janet nodig om de grote concurrent “The Empire” te verslaan.

Watch on YouTube

5. Kicking and Screaming 

In deze romatische comedy volg je vier huisgenoten van campus zijn net afgestudeerd. Hoewel ze verschrikkelijk tegen het ‘echte leven’ opzien, moeten ze er toch aan geloven. Je ziet hoe zij de rest van hun leven eruit gaat zien en de struggles die daarbij horen. 

Watch on YouTube

6. The Notebook (2004)

In deze tearjerker volg je Noah, een oude man, wil ervoor zorgen dat zijn grote liefde Allie haar herinneringen terugkrijgt. Hij weet zeker dat de woorden uit haar dagboek ervoor zorgen dat zij  hun stormachtige relatie en de liefde die ze voor elkaar hadden weer opnieuw beleeft. Deze herinneringen zie je weer terug in de film. 

Watch on YouTube

Beeld: Unsplash