Health

Zó kom jij van je gespleten nagels af

Het liefst hebben we altijd mooie nagels, maar helaas is zo'n gezond stel nagels krijgen moeilijker dan gehoopt. Net als je denkt dat je nagels eruitzien alsof je net terug bent van de manicure, ontdek je een gespleten nagels. Pff, gaan we weer... Ben jij die gespleten nagels ook zo zat? Zó kom jij van je gespleten nagels af.

Gespleten nagels: minder nagellak(remover) gebruiken
Hoe leuk het ook is om iedere week een ander kleurtje op je nagels te hebben, is het misschien wel verstandig om toch minder vaak je nagels te lakken. Ook nagellakremover is erg schadelijk voor je nagels. Dit komt door de aceton in de remover. Voorkom uitdroging en gespleten nagels dus door je nagels minder vaak te lakken.

Gespleten nagels: vijlen
Heb je last van gespleten nagels? Ga dan niet trekken, maar gebruik een vijl om de rand weer glad te krijgen. Vijl wel in één richting, want als je de nagels in beide richtingen vijlt gaan ze eerder kapot.

Gespleten nagels: nagelriemen verzorgen
De nagels beginnen met groeien vanaf de nagelriem, dus zorg ervoor dat ook deze goede verzorging krijgt. Doe dit door een speciale crème aan te brengen op de nagelriem.
nagels nagellak
Gespleten nagels: niet te veel vocht
Dat jij last hebt van gespleten nagels kan komen doordat je nagels te veel in aanraking komen met vocht. Probeer daarom zo min mogelijk vocht bij je nagels te krijgen. Draag bij het doen van de afwas bijvoorbeeld handschoenen.

Gespleten nagels: stop met nagelbijten
Voor nagelbijters is dit een hele moeilijke opgave, maar probeer toch écht te stoppen met nagelbijten. Gespleten nagels worden namelijk vaak veroorzaakt door het bijten op de nagels. 

Gespleten nagels: gebruik nagelverharder
Als jij last hebt van zachte en gespleten nagels, dan kan nagelverharder weleens het redmiddel zijn. De naam zegt het al: nagelverharder maakt de nagels harder, waardoor ze minder makkelijk zullen splijten.

Bron: mens-en-gezondheid | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved