5 tips om origineel te zijn op social media

Lifestyle door Arwen

Er is bijna niemand die in deze tijd niet op de socials zit. Iedereen deelt zijn of haar leven online en dan het liefste alleen de leuke kanten. Hoe tof het ook is om een foto te maken op die ene hotspot, het is niet meer zo bijzonder als duizend andere mensen dat ook doen. Benieuwd hoe je je Insta origineel kunt inrichten? We hebben tips voor je!

1. Laat zien wie jij écht bent

Hoe mooi het ook is om alleen maar die prachtige poke-bowls en die roze wolkjes aan je volgers te laten zien, kunnen de meeste mensen het ook enorm waarderen dat jij niet helemaal perfect bent. Als een foto mislukt of een smoothie er niet zo lekker uitziet als jij dacht, is dit net zo leuk om te posten. Mensen lachen liever om een mislukte realistische foto dan wanneer ze een perfecte foto zien die ze binnen een seconde wegscrollen.

2. Hecht er niet te veel waarde aan

Bedenk je dat social media helemaal niet zo belangrijk is als mensen voordoen. Natuurlijk is het niet de bedoeling om dingen te posten die schadelijk zijn voor je verdere leven, maar met een perfecte Instagram feed ben je niet meteen beter dan iemand die dit niet heeft. Maak je niet te druk en blijf er plezier in houden. Dat zien mensen ook terug in je posts.

3. Maak foto's op plekken die voor jou bijzonder zijn

Probeer de populaire hotspots te vermijden en kies locaties uit waar jij een bijzondere herinneringen hebt. Dit kan in een parkje zijn maar ook in de woonkamer van je opa en oma. en het is nog leuker als je uitlegt waarom dit zoveel voor jou betekent. Als je bijvoorbeeld gek bent op koken kan je jouw favoriete recept delen en erbij vertellen waarom jij dit zo lekker vindt. Hierdoor wordt alles een stuk persoonlijker. 

4. Plaats meer story's

Dit is een goede manier om de filter uit je leven te halen. Influencers gebruiken dit ook om korte stukjes uit hun dag te laten zien in plaats van de perfecte foto die ze op hun feed posten. Voeg er nog wat humor aan toe en je volgers blijven veel sneller geïnteresseerd in je. 

5. Verzin een eigen trend

Het is heel erg lastig om iets origineels te verzinnen wat je volgers ook nog leuk vinden. Toch maakt dit jou wel authentiek. Bedenk bijvoorbeeld een bepaald soort foto die jij elke week post of een bedenk een eigen tag. Je kan ook een leuk concept op je story ontwikkelen die je bijhoudt of een originele foodtrend bedenken.

Bron: theglitterguide.com, sprout.nl | Beeld: iStock