Deze nieuwe foodtrend gaat viral

Food door Arwen

Jij bent vast en zeker niet de enige die kan genieten van een lekker belegd broodje voor de lunch. Natuurlijk is het nog leuker als je broodje ook nog eens op een feestelijke manier belegd is. Op Instagram wordt dit tot een heel ander level getild en dat zorgt voor bijzondere creaties. Had je honger? Dan wordt het nu nog erger. 

De nieuwste trend: Bread Art

Dit fenomeen is gestart door het Instagram-account VineyardBaker. Zij belegd haar brood op bijzondere manier. Zo creeërt ze bloemen en complete landschappen doormiddel van andere (gekleurde) ingerediënten op haar baksels te leggen zoals paprika, ui en olijven. Dit was zo opvallend dat meer mensen de trend hebben opgepikt en zelf hun eigen 'bread art' maken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VineyardBaker (@vineyardbaker) on

Hoe wordt het gemaakt?

VinyardBaker zegt dat het handig is om het deeg te laten rijzen en een beetje glad wordt en daarna de ingrediënten in het brood te persen. Als je het brood te invet met olijfolie krijgt het brood smaak en gaat het glanzen. Als je ervoor kiest om vochtige ingrediënten zoals cherrytomaten te gebruiken, raadt ze aan om na het snijden alles even droog te deppen. Anders wordt het brood zo doorweekt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melody Baker (McKague) (@warriorgirlca) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meaghan (@meaghan.moroz) on

Bron: tasteofhome.com | Beeld: iStock