Lifestyle

7 dingen die je kunt doen om anderen te helpen in deze tijd

Het coronavirus heeft veel impact op ons dagelijks leven. We hoeven niet meer naar school en ook ons (bij)baantje staat misschien even 'on hold'. Dit betekent natuurlijk niet dat jij de hele dag voor de televisie hoeft te hangen. Jij kunt je namelijk best een paar uur per dag nuttig maken met de volgende activiteiten.

Wil je iemand helpen? Houd er dan wel rekening mee dat je op gepaste afstand blijft.

★ Boodschappen doen
Ouderen mensen vinden het in deze tijd niet meer heel fijn om boodschappen te doen. Zij zijn de grootste risico groep en hun wordt geadviseerd anderhalve meter afstand te houden met anderen mensen Vraag daarom aan ouderen mensen of jij hun boodschappen moet doen. Dat is een kleine moeite, toch?

★ Eten bestellen
Eten betellen? Ja, zeker. Niet alleen ouderen hebben het zwaar tijdens deze periode, maar ook ondernemers met bijvoorbeeld een restaurant. Zij moeten sluiten vanwege het virus en missen inkomsten. Veel restaurants besluiten daarom om eten te bezorgen en sluiten zich bijvoorbeeld aan bij UberEAts. Goed nieuws, want met deze kortingscode laat jij je maaltijd gratis thuisbezorgen. Staat je favoriete restaurant er niet bij? Koop dat een cadeaubon bij de eigenaar van het restaurant en laat zien dat je hem/haar steunt en snel langskomt wanneer dit weer mogelijk is.

★ Met je opa en oma bellen
Normaal ga je misschien wekelijks langs bij je opa en oma, maar nu kun je dit beter even niet doen... Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen contact kunt hebben met je familie. Bel je oma of stuur je opa een kaartje en laat ze weten dat je aan hen denkt.

★ Medicijnen halen
Veel ouderen hebben ook speciale medicatie. Die medicijnen moet je ophalen bij de apotheek en aangezien de apotheek ook buiten de deur is, vinden vele dat ook niet een fijn idee. Vraag daarom of je ook medicijnen voor die mensen moet meenemen. Je kan natuurlijk niet zomaar een medicijn meekrijgen, zorg daarom dat je een recept mee hebt.

★ Oppassen
Is je buurvrouw arts of werkt je oom als journalist en hebben ze (minder) tijd om op de kinderen te passen? Bied jezelf aan als oppas! Vermaak de kinderen met spelletjes of help hen met schoolopdrachten wanneer de ouders aan het werk zijn. Wie weet verdien je er ook nog een extra zakcentje mee ;-). Let op: je kunt alleen oppassen als zowel jij als de kinderen geen ziekteverschijnselen hebben.

★ Post wegbrengen
Ook al gaan tegenwoordig heel veel dingen al digitaal, er zal altijd een beetje post blijven. Dat kunnen brieven zijn maar ook grotere pakketten. Vraag aan ouderen of zij toevallig een pakketje hebben die op de post moet of dat er ergens een pakketje op hun ligt te wachten. 

★ Honden uitlaten
Een hond moet natuurlijk ook z'n behoefte kwijt. Het is wel fijn als dit buiten gebeurd en niet op het tapijt... Daarom is het belangrijk dat een hond om de paar uur even een rondje gaat lopen. Ben jij niet bang voor honden? Vraag dan vooral in je buurt of je mensen hun hond uit moet laten. Dat is voor jou een kleine moeite en voor hun erg fijn.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook