Fashion

Waarom sporty chic dé stijl is voor iedere dag

Hoe heerlijk we het ook vinden om af en toe compleet los te gaan met jurkjes, hoge hakken en classy sierraden, let's be honest: sportieve kleren zitten toch het lekkerst. Hoewel het vroeger toch een beetje not done was om je buiten de gym in je sportkleren te vertonen, is dat nu toch heel anders. Sporty chic gekleed gaan is ideaal voor een fashionable look en wij vertellen je waarom. 

Sportief, maar toch stijlvol voor de dag komen, het kan allebei. Both of best worlds kun je het beste omschrijven in de kledingstijl sporty chic. Die sportkleren hoef je dus niet meer te beperken tot de gym, maar met een beetje aandacht kan je er zelfs fashionable mee naar je werk, een belangrijke afspraak of zelfs die ene leuke date. Dit is waarom sportkleding ook heel geschikt is voor ieder moment van de week. 

1. Je laat zien dat je goed bent in combineren
De tijden waarop je nog moest kiezen of je een sportieve óf chique kledingstijl wilde uitdragen, die zijn voorbij. Er zijn anno 2020 weinig fashionregels meer waar je je tegenwoordig aan hoeft te houden, zolang je maar jezelf bent. Wil jij die ene sportlegging met een mooi colbertje combineren? Go for it! Straal je zelfvertrouwen uit, dan rock jij elke combinatie uit je kledingkast.

2. Je durft je eigen stijl uit te stralen
Hoewel wij helemaal fan zijn van de sporty chic stijl, zijn er altijd mensen die sportieve kleding meer iets voor in de gym vinden. Boy, they are wrong.  Gelukkig maakt jou dat niets uit. De ene dag besluit jij dat je de dag tegemoet treed met een strakke sportlegging en een paar mooie hakken eronder, de andere dag ga je voor een sporty bovenkant in je outfit. 

3. Je komt zowel netjes, als sportief voor de dag
Hou jij ervan om je zowel sportief als netjes te kleden, dan is jouw stijl niet alleen uniek, maar ook nog eens super handig. Zit je overdag op school, maar moet je direct erna door naar een etentje met je familie? Denk dan bijvoorbeeld aan een lekker jurkje, gecombineerd met een paar toffe sneakers. Wil je het wat extra chique maken, combineer je outfit dan met een mooie ketting. Wil je juist wat sportiever voor de dag komen, draag er dan een stoer jasje overheen and your ready to go.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

4. Je kan losgaan met zwarte outfits
Yes, je hoort het goed. Als je fan bent van de sporty chic-stijl, dan zijn een aantal zwarte kledingstukken een must voor je garderobe. Het past juist zo goed bij de sporty chic-stijl omdat zwart wordt gezien als zowel een sportieve en chique 'kleur'. Alleen maar lof voor jou dus als je deze kledingstijl kunt rocken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jamie Li (@mrsjamieli) op

5. Sportieve kleding is hartstikke fashionable
De tijd waarop je alleen in je oncharmante wijde joggingbroek kon rondhangen is voorbij. Als je dan een toffe sportlegging of trainingspak van merken zoals Banlieue en Black Bananas hebt gescoord, wil je er ook mee gezien worden, right? Zoiets zit niet alleen hartstikke lekker, maar staat ook nog eens goed op je Insta feed. 

Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved