Series & Films

6 retespannende horrorfilms die nu op Netflix staan

Kunnen jij en je lover er nooit uitkomen welke film jullie willen kijken? In de tijd dat je eindelijk een film hebt uitgekozen, had je al de heel Harry Potter-marathon kunnen doen. Om dit te voorkomen hebben wij de spannendste horrorfilms in dit artikel gezet. Hierdoor kan jij lekker tegen je boyfriend aankruipen en is die eeuwige discussie eindelijk voorbij.

1. Eli

De elfjarige Eli heeft auto-immuunziekte waardoor hij in een bacterievrije omgeving moet leven. Als dit niet gebeurd krijgt hij ademhalingsproblemen en een allergische reactie op zijn huid. Zijn ouders zijn teneinde raad en schakelen de hulp in van een bijzondere dokter in een privé-ziekenhuis. Zij beweert andere patiënten met dezelfde klachten al te hebben genezen. Als de familie aankomt op locatie blijkt het ziekenhuis een oud huis te zijn. Naarmate Eli hier langer verblijft en de behandelingen van de dokter ondergaat, gebeuren er vreemde dingen in het huis. Hij komt er langzamerhand achter dat er iets niet in de haak is. 

2. Insidious: The Last Key

De vierde film uit de Insidious-reeks maar ook leuk om los te kijken. Als parapsycholoog Elise Rainier wordt gebeld door een bewoner van haar oude huis die paranormale gebeurtenissen meemaakt. Ze besluit om hem te helpen en reist naar New Mexico. Ze probeert, samen met Tucker en Specs, de kwade geesten uit het huis te verdrijven. Hier wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. 

3. The Boy 

De Amerikaanse Greta wordt aangenomen als nanny bij een Engels echtpaar om op hun zoontje Brahms te passen. Als ze aankomt bij het landhuis blijkt Brahms geen levend kind te zijn, maar een porseleinen pop. Ze krijgt een waslijst aan regels toegestopt maar, neemt dit niet al te serieus. Toch merkt ze dat de pop zich ongewoon gedraagt en krijgt ze steeds meer het gevoel dat de geest van het jongetje in de pop verder leeft. 

4. Orphan

Wanneer Katherine een miskraam krijgt, besluit ze samen met haar man John een kind te adopteren. Ze ontmoeten de Russische Esther, een rustig meisje die een talent heeft voor schilderen. Het stel kiest om Esther te adopteren. Het nieuwe gezinslid wordt niet echt geaccepteerd door zoontje Daniel maar wel door hun dochtertje Max, die slechthorend is. Esther begint steeds vreemder gedrag te vertonen en begint ook anderen kwaad te doen. Ze duwt bijvoorbeeld haar klasgenootje van een klimrek. Als er niks blijkt te kloppen van Esthers haar persoonsgegevens komen er steeds meer geheimen boven water. 

5. Eerie

Begeleidingsadviseur Patricia werkt op een katholieke meisjesschool die gerund wordt door nonnen. Na de onverwachte en gruwelijke dood van studente Erika beweren andere studentes dat de geest van het overleden meisje hun achtervolgd. De herderziende Patricia gaat op onderzoek uit naar de mysteries rondom de dood van de studente en het afgrijselijke verleden van het klooster.

6. The Ritual 

Na de dood van hun vriend, komt een groep vrienden van de universiteit weer bij elkaar om te gaan hiken door de Scandinavische bossen om de wens van hun overleden vriend in vervulling te laten gaan. Hoe verder ze de bossen inlopen, hoe meer vreemde dingen ze tegenkomen en meemaken. De groep vindt aparte runen, hoort enge geluiden en vindt dode dieren. Daarnaast komen ze langs een griezelig huisje met een totem erin. Omdat het begint te stormen besluiten ze hier te overnachten. Helaas was dit niet een goede keuze. 

Nog steeds geen leuke film gevonden? Deze films zijn ook perfect voor een filmavond met je lover. 

Bron: manners.nl, denachtvlinders.nl, want.nl, filmtotaal.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved