Lifestyle

Uit onderzoek blijkt dat koffiedrinkers langer leven

Kan jij de ochtend niet doorkomen zonder een kop koffie? Of snak je naar een espresso als je tijdens het studeren bijna in slaap dommelt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat koffie ervoor zorgt dat je langer leeft. Voel je dus niet schuldig als je voor de zoveelste keer naar het koffieapparaat op werk loopt.

'Je leeft langer door koffie'

Het onderzoek van European Congress of Orthodontics toont aan dat je daadwerkelijk langer leeft door koffie. Ze hebben mensen die vier kopjes koffie per dag drinken, vergeleken met mensen die nooit koffie drinken. Hieruit blijkt dat 64% van de mensen die wél koffie drinkt minder gevaar loopt om vroegtijdig dood te gaan. Wow. De onderzoekers kijken ook naar de leeftijd, het geslacht en het eetpatroon van de kandidaten.

Hét ingrediënt voor een gezond leven

Door deze bevindingen blijkt dat koffie dus een belangrijke toevoeging kan zijn in jouw leven, zorg er wel voor dat je niet te veel drinkt. Het gezonde in koffie is vooral cafeïne. Dit zorgt ervoor dat het risico op op diabetes type twee en dementie verminderd. Voel je dus niet meer slecht als je een koffie koopt bij Starbucks of in de schoolkantine. 

Bron: sciencedaily.com, zelfmaak-ideetjes.nl | Bron: Unsplash, iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook